Propunere pentru bugetul din 2023: CSM Constanța își dorește de șapte ori mai mulți bani decât anul acesta

0
405
Consiliul de Administrație al CSM Constanța

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanţa a transmis o propunere Primăriei Constanţa, în vederea bugetului alocat pentru anul viitor. Acesta ajunge la 70 milioane de lei (14 milioane de euro), din care 43 de milioane de lei pentru funcţionare și 27 milioane de lei pentru dezvoltare, ne-a declarat consilierul local USR Mihai Ochiuleț, membru în Consiliul de Administrație al CSM Constanța.

La capitolul Dezvoltare ar fi vorba de amenajarea și dotarea a trei curți ale unităților de învățământ din municipiul Constanța, dar și de investițiile privind Palatul Copiilor, obiectiv transferat de la Ministerul Educației către Primăria Constanța, ne-a precizat Mihai Ochiuleț.

*Precizăm că această sumă pentru bugetul din anul 2023 al CSM Constanța este doar o propunere votată în Consiliul de Administrație al clubului. Primăria Constanța și, apoi, Consiliul Local vor decide, în cele din urmă, câți bani vor fi alocați.

Context

Bugetul inițial alocat pentru CSM Constanța, în anul 2022, a fost de aproximativ 2 milioane de euro (circa 10 milioane de lei). În urma rectificării bugetului municipiului Constanța, adoptată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 14 noiembrie a.c., a fost suplimentat bugetul clubului sportiv cu 13 milioane de lei.

Clubul Sportiv Municipal Constanța este o instituție de drept public, cu personalitate juridică și se află în subordinea Consiliului Local Constanța.

Pentru început, Clubului Sportiv Municipal Constanța i-a fost alocată suma de 100.000 de lei, în vederea constituirii capitalului social. Andrei Talpeș, a declarat pentru Focus Press, pe 25 august a.c., că bugetul CSM Constanța este de aproximativ 2 milioane de euro.

„Bugetul Clubului Sportiv Municipal Constanța este administrat cu respectarea legislației în vigoare și este finanțat din subvenții de la bugetul local și de la bugetul de stat, și din venituri proprii“, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Constanța, la sfârșitul anului 2021.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.