Prost să joci, noroc să ai

0
188

Meciul României de la Belfast avea o singură miză: intrarea “tricolorilor” în urna a doua valorică la tragerea la sorți ale preliminariilor Campionatului Mondial din 2022 Qatar. Iar echipa lui Mirel Rădoi și-a atins obiectivul după remiza 1 la 1.  

Ne-a ajutat decisiv și victoria Serbiei cu Rusia, scor 5-0. Eram în luptă directă cu rușii pentru locul 20 în clasamentul FIFA, iar victoria vecinilor noștri a picat mănușă.

Cât despre meciul de la Belfast??

În prima repriză fotbalul nu și-a făcut simțită prezența mai deloc. Două naționale timide au oferit 45 de minute fade. În repriza secundă a ieșit și fotbalul de la cabine. Mai mult jucat de gazde, dar mai bine decât deloc. Irlanda de Nord a deschis scorul după o fază tipic britanică, fază fixă, finalizată de Boyce. România a avut curajul să iasă la joc, Rădoi a avut inspirație și i-a introdus pe Maxim și pe Bicfalvi, iar jocul nostru a început să prindă contur. Execuția lui Marin, minutul 75, a anunțat practic golul egalizator.

O combinație marca Viitorul între Marin și Tănase, ultimul inexistent până atunci, a oferit mingea lui Bicfalvi care a tras imparabil.  

Cum prezent nu prea aveam, ne uităm spre viitor. Și chiar dacă suntem în urma a doua valorică, putem avea ghinion la tragerea la sorți și să picăm într-o grupă cu Franța, Rusia și Grecia.

Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 este programată pentru 7 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.