Purtatul măștii de protecţie la şcoală nu produce hipoxie. Dr. Mihai Craiu: “Copiii vor fi bine”

0
655

Cadrele medicale spun că purtatul măştii de protecţie de către copii la şcoală nu produce hipoxie. Protrivit medicul pediatru Mihai Craiu, orice persoană care poartă mască nu va avea scăderi ale saturaţiei la nivele periculoase.

A inceput școala. Pentru unii on-line pentru alții in persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii. Iar în cazuri excepționale există si varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă!Spor la școală!

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Luni, 14 septembrie 2020

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București (INSMC), și-a măsurat saturația de oxigen în sânge după aproape cinci ore petrecute la spital, timp în care a purtat mască și echipament de protecție. Experimentul vine în contextul în care părinții sunt îngrijorați că purtarea măștii, timp de mai multe ore, le-ar putea dăuna celor mici. 

A început școala. Pentru unii on-line, iar pentru alții în persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile. Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) şi cele de puls (se vede că îmi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut). Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii. În cazuri excepționale există şi varianta de “pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă! Spor la școală!“, conform conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București (INSMC).

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.