Putin: „Rusia nu are niciun conflict cu societatea europeană”

1
71
Vladimiri Putin. FOTO: WANG Zhao / AFP

Rusia îşi menţine deschisă “fereastra” spre Europa în pofida “vremurilor dificile”, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, informează dpa, citată de Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la un forum cultural din Sankt Petersburg că Rusia nu va exclude Europa, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS.

Când există un curent de aer, cineva se gândeşte: poate ar fi rezonabil să închidem puţin fereastra ca să nu răcim”, a spus şeful statului rus.

„Dar avem vreme bună”, a adăugat Vladimir Putin.”Nu închidem nimic, nu avem niciun conflict cu societatea europeană”. Mai degrabă, a spus el, Rusia trece prin “vremuri dificile” cu elita europeană.

Uniunea Europeană şi mai multe state occidentale au impus sancţiuni mai dure statului şi parlamentarilor ruşi, pe măsură ce războiul Moscovei împotriva Ucrainei continuă. În pofida sancţiunilor, Kremlinul continuă să prezinte date economice pozitive, deşi acest lucru este greu de verificat. Creşterea economică a Rusiei va depăşi 3% până la sfârşitul anului, a declarat vineri preşedintele Putin.

P.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.