Raluca Turcan a prezentat la AJPIS Tulcea noul soft de evaluare al dosarelor de pensii

0
754
Raluca Turcan, în vizită la AJPIS Tulcea. FOTO PNL Tulcea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a trecut în vizită și pe la Casa Județeană de Pensii Tulcea, unde a prezentat angajaților AJPIS noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public.

Aceasta a precizat că de săptămâna viitoare, va fi prezentat acest soft tuturor caselor teritoriale de pensii, care vor evalua astfel:

  • 250.000 de dosare ale agricultorilor, care sunt în format letric (dosar cu șină);
  • 1.300.000 de dosare într-un format mai ușor de accesat;
  • 3.400.000 de dosare într-un format intermediar care va fi modernizat.


„La AJPIS Tulcea, am discutat cu inspectorii sociali și cu reprezentanții AJOFM despre situația persoanelor vulnerabile identificate în cadrul campaniei pe care o avem în derulare, dar și despre modul în care se realizează consilierea celor care pot intra pe piața muncii. Astfel, persoanele cu o educație sub nivelul a opt clase sunt îndreptate către programe de tipul ”a doua șansă”, iar cele care pot avea acces la calificare sunt îndrumate să acceseze cursuri în acord cu cererea de pe piața locală a muncii.

Până în momentul de față, la nivel național au primit repartiții de angajare 10% dintre persoanele consiliate, adică 3000 din totalul de aproximativ 30 000.

Sperăm ca la finalul acestei campanii, în cadrul căreia vom evalua 170 000 de titulari de ajutor social și 413 000 beneficiari reali, să creștem rata de ocupare și integrarea acestor persoane pe piața muncii“ a precizat Raluca Turcan.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.