VIDEO-Sute de cadavre de porci, posibil cu pestă porcină, descoperite în groapa de la Smârdan-Tulcea

0
1837

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța continuă cercetările cu privire la cadavrele animalelor îngropate pe raza localității tulcene Smârdan.

La începutul săptămânii în curs, anchetatorii s-au deplasat, din nou, la Smârdan – Tulcea, pentru a continua cercetările cu privire la leșurile animalelor îngropate pe un teren proprietate privată, în loc să fie incinerate. În luna ianuarie, în urma unor acțiuni specifice, anchetatorii au găsit, pe un teren unde pânza freatică este aproape de suprafață, cadavrele oilor înecate în Portul Midia, în 2019, odată cu eșuarea navei Queen Hind.

De data aceasta, anchetatorii au descoperit cadavre de porci, de diferite mărimi, care au fost, de asemenea, îngropate, bănuindu-se că sunt porcii bolnavi de perstă porcină, ridicați de autorități din zonele unde s-a stabilit că au existat focare și care trebuiau incinerați.

Specialiștii încă nu au stabilit dacă animalele îngropate aveau sau nu pestă porcină, acest aspect fiind în curs de soluționare. Cert este faptul că acele leșuri nu aveau ce căuta în solul de la marginea localității Smârdan.

Așa cum am arătat și anterior, în scandalul oilor îngropate, reprezentanții societății care ar fi trebuit să se ocupe de incinerarea animalelor moarte, SC Cazacioc & Co SRL, s-au ”scuzat” că instalația lor de incinerat nu ar fi făcut față unui volum atât de mare de cadavre. Au uitat să menționeze faptul că nu dețin un incinerator adevărat, după cum ne-au precizat oamenii din zonă, ci o improvizație fără niciun filtru.

De remarcat că pe terenul respectiv au fost descoperite și cadavre de alte animale, aduse din mai multe județe ale țării. Procurorii fac cercetări, în acest moment, punânt cap la cap toate informațiile, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care au fost îngropate leșurile și proveniența acestora. Nu ne-ar mira ca ancheta să se extindă și în cazul unor șefi de instituții cu atribuții în domeniul sănătății sau mediului, mai ales că nivelul de antrax era de aproximativ 300%, conform măsurătorilor de luna trecută.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.