RAR trebuie să se mute: Primăria nu renunță la proiectul parcului din Compozitori

0
2752
FOTO: Facebook

Consiliul Local Constanța a aprobat Studiul de fezabilitate și valoarea lucrărilor de amenajare a unui parc în locul Registrului Auto Român Constanța.

Parcul se va amenaja pe o suprafață totală de 10.044mp, valoarea investiției fiind de aproape 10 milioane de lei, TVA inclus.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de SC Tehno Consulting Solution SRL, care va elabora și proiectul tehnic. Apoi va fi inițiată licitația pentru lucrările de amenajare a parcului.

RAR a fost notificat de Primăria Constanța să se mute, dar noua conducere nu mai dorește acest lucru, deși Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre pentru a concesiunea unui teren din Zona Industrială în acest sens.

„Pentru parcul din Cartierul Compozitorilor am aprobat Studiul de fezabilitate, cu tot cu deviz estimativ. Cel care a câștigat SF va face și proiectul tehnic, așa a fost licitația.

Deci în trei luni vom avea toate elementele necesare să demarăm licitația pentru execuția parcului. Un contract bun trebuie să aibă la bază un caiet de sarcini bun. Ca apoi să nu mai avem probleme cu execuția lucrărilor.

Noi am notificat RAR să se mute, am discutat cu vechea conducere, le-am oferit posibilitatea să se mute în Zona Industrială, unde acum este CT Bus, prin concesiune. Lor li s-a părut scump și acum caută altă soluție, dar într-un fel sau altul noi trebuie să facem parc acolo“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Acesta a susținut și că Primăria va realiza și parcul promis în locul fostului Bazar Ștefăniță Vodă. În acest sens, tot miercuri, 29 iunie a.c., Consiliul Local a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 416/2001, privind atribuirea în folosință gratuită, pe perioada existenței construcției, Arhiepiscopiei Tomisului a terenului în suprafață de 1.100 mp situat în Constanța, str. Ștefăniță Vodă – Dionisie cel mic, în vederea edificării unui lăcaș de cult

„Miercuri am rezolvat și punerea în legalitate a bisericii de acolo. Arhiepiscopia primise 1.100mp, au construit pe 1.400mp. Am conturat clar care este suprafața și vom face un parc, pentru că așa au vrut cetățenii. Deocamdată facem caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciilor de proiectare“, a explicat edilul-șef.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.