Răsturnare de situaţie: victimele și-au retras plângerile în scandalurile în care au fost implicați “Nas” și “Valentino”. Vezi ce sentință a dat Tribunalul, pe fondul cauzei

1
2997
Foto cu rol ilustrativ

Răsturnare de situație în cazul scandalurilor din municipiul Constanța, care au culminat cu împușcături în zona Filicori și cu distrugerea unei mașini, cu altă ocazie, dar fiind vorba despre aceeași protagoniști. Este vorba despre dosarul penal deschis pe numele lui Șerban Andrei Valentin, zis ”Valentino”, Alexandru Ciocan, zis ”Nas”, și memet Erdal, toți contribuind la scandalurile de la finele anului trecut din Constanța.

Odată ce dosarul a ajuns la final, pentru ”Valentino”, trimis în judecată pentru tentativă de omor, cauza a fost disjunsă, întrucât a refuzat varianta simplificată a procedurilor. Acesta va avea primul termen de judecată pe data de 6 aprilie. Totodată, instanța a decis menținerea măsurii arestării preventive pe o durată de 60 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 8.05.2021, inclusiv, potrivit deciziei judecătorilor.

În schimb, pentru ”Nas”, instanța de fond a decis condamnarea la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de influențare a declarațiilor. Cu privire la cealaltă faptă, de distrugere în cazul unei mașini aparținând părții vătămate Cadîr Rasim, instanța constatat încetarea procesului penal pentru această faptă, întrucât cei doi au căzut la pace.

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, instanța a decis ca inculpatul Alexandru Ciocan va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Directiei de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Constanta sau în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, instanța a decis punerea în libertate a acestuia de sub puterea mandatului de arestare preventivă.

Față de cel de-al treilea inculpat, Erdal Memet, față de acesta instanța a constatat încetarea procesului penal, atât pentru infracțiunea de distrugere (fiind vorba despre aceeași mașină avariată, ca și în cazul lui Alexandru Ciocan), dar și pentru infracțiunea de loviri și alte violențe, asta pentru că persoanele vătămate și-au retras plângerile. Ca urmare a retragerii acestor plângeri, părțile vătămate sunt obligate, acum, să achite cheltuielile judiciare către stat.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim că pe data de 9 decembrie 2020, mai mulți tineri s-au bătut în apropierea sediului A.N.A.F. de pe strada București din Constanța. Potrivit datelor furnizate de polițiști la acea vreme, a avut loc o bătaie între mai mulți participanți la trafic, după ce s-au urmărit pe străzi cu topoareși cu bâte în mâini, câțiva dintre ei fiind răniți în urma altercației.

Oamenii legii au stabilit faptul că un autoturism, în care se aflau două persoane, ar fi fost blocat de alte două autoturisme, în care s-ar fi aflat mai mulți bărbați. Aceștia i-ar fi agresat pe cei doi ocupanți, ulterior provocând distrugeri și vehiculului pe care l-au avariat destul de grav, folosind bâtele și topoarele. Persoanele implicate în altercație au fost identificate ca fiind cele prezentate mai sus, iar în luna ianuarie, acestea au fost trimise în judecată.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Ma da voi nu gasiti alte evenimente in tot judetul a-ti terminat-o cu constructiile cu ori fara autorizatie si-ati luat-o cu batailechiar credeti ca asta-i intereseaza pe oameni pe cei interesati de acst subiect stiu verdictul deja intereseaza ca s-au batut si impacat tigani din obor intre ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.