Rata de incidență a depășit cifra 3 în municipiul Constanța și alte cinci localități constănțene: Silviu Coșa: ”Nu se ia în calcul carantinarea acestora”

0
7176
Foto Arhivă

Județul Constanța intră, din nou, în zona roșie în ceea ce privește rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 la mia de locuitori, după ce sâmbătă, 9 ianuarie a.c., a fost raportată o incidență de 3,08 la mia de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de duminică, 10 ianuarie a.c., rata de infectare înregistrată a fost de 3,06 la mia de locuitori, scăzând foarte puțin, iar județul Constanța rămâne astfel în zona roșie.

Totodată, atât municipiul Constanța, (4,46/ mia de locuitori) cât și alte cinci localități au depășit cifra 3 în ceea ce privește rata de infectare (raportată de către GCS duminică):

-Costinești 4,03

-Cumpăna  3,46

-Lumina     3,21

-Mangalia   4,01

-Năvodari   3,19

Contactat de Focus Press, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a declarat că nu se ia în calcul carantinarea județului Constanța sau a localităților a căror incidență a depăsit cifra 3 la mia de locuitori:

”Nu se ia în calcul această posibilitate. Miercuri, 13 ianuarie a.c., se la întruni Comisia pentru Situații de Urgență Constanța (CSU) și se la discuta despre această creștere a ratei de incidență din ultimele două săptămâni. Cert este că, gradul de ocupare în spitale a bolnavilor de COVID-19, în acest moment este de aproximativ 51% și este mic comparativ cu gradul de ocupare în spitalele din întreg județul Constanța din perioada în care erau carantinate peste 15 localități constănțene, și vorbim aici de peste 97%. Măsurile impuse în contextul pandemiei sunt valabile la nivelul întregului județ, de vreme ce rata de infectare a depășit cifra 3”, a spus prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Printre aceste măsuri amintim: se numără: obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura, fiind permisă înlăturarea acesteia, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului. Circulația este interzisă după ora 23.00 până la ora 5.00. Magazinele se închid de la ora 21.00.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.