Rata infectării în județul Constanța, peste 4 la mia de locuitori: noi măsuri impuse

0
4805

În cursul zilei de sâmbătă, 2 octombrie a.c., în cadrul Comiteluluu Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a fost votată hotărârea nr. 136.

Aceasta prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori pentru județul Constanța.

CLSU-urile din județul Constanța vor adopta hotărâri, conform încadrării stabilite în CJSU, pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 932/2021, modificată și actualizată.

Măsurile se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 03.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În U.A.T.-urile din județul Constanța se menține obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.).

În condițiile Art. 3, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza U.A.T.-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.

Măsurile prevăzute la Art. 2 se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 03.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Mai jos regăsiți hotărârea.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.