Război pentru întocmirea documentațiilor necesare viitoarei Policlinici Municipale din Constanța

0
289
Foto cu rol ilustrativ

Rezultatul licitației inițiate de Primăria Constanța pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferentă proiectului „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou“ a fost atacat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Cubicon Invest SRL, din Baia Mare, în calitate de lider al asocierii cu Mansart Corporate SRL, a contestat rezultatul procedurii de achiziție publică organizate de către administrația locală. Firma a solicitat anularea, în parte, a raportului licitației, în ceea ce privește declararea ca admisibilă și conformă a ofertei depuse de asocierea Bau Stark SRL – AxDesign Group SRL – ID Intelligence SRL – Neroli General Solutions SRL – Chic Arhitectural Design SRL. De asemenea, societatea din Maramureș a cerut anularea tuturor actelor subsecvente emise în cadrul procedurii și constatarea că oferta depusa de asocierea concurentă este neconformă și inacceptabilă, deci trebuia să fie respinsă de Primăria Constanța încă din faza de evaluare a ofertei tehnice.

În acest caz, administrația locală ar trebui să continue procedura de atribuire, prin reevaluarea ofertei depuse de asocierea contestată și, ulterior, să emită un nou raport/rezultat al licitației.

Dar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația formulată de Cubicon Invest SRL. Decizia poate fi, însă, atacată în termen de 10 zile de la comunicarea către părțile cauzei.

Ținând cont că cele două firme sunt abonate la banii publici, acestea s-au mai întâlnit la alte licitații pentru investiții în sănătate și s-au mai contrat, depunând contestații una împotriva alteia: Cubicon Invest SRL vs. Bau Stark SRL din Chitila.

La sfârșitul anului trecut, asocierea Cubicon Invest – Mansart Corporate din Târgu Mureș a semnat contractul pentru proiectarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii din Iași.

În vara lui 2021, Cubicon Invest a câștigat și contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru noul Institut de Boli Cardiovasculare din localitatea Miroslava. Dar Bau Stark SRL a contestat decizia Consiliului Județean Iași.

În 2019, asocierea Bau Stark SRL – Bip Telecom SRL – Concrete & Design Solutions SRL a câștigat contractul pentru creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal Medgidia.

Unul dintre asociații firmei Bau Stark este fostul consilier general PSD din București Mihai Peptan, despre care s-a tot vorbit că este un apropiat al fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Acesta a fost găsit incompatibil de ANI tocmai pentru că pe vremea când era ales local a încheiat zeci de contracte cu spitale din Capitală.

Noul spital va fi construit pe Bulevardul Aurel Vlaicu

Câștigătorul licitației inițiate de Primăria Constanța va trebui să elaboreze studiul de fezabilitate, proiectul tehnic pentru autorizarea lucrărilor, proiectul privind organizarea execuției, proiectul tehnic, detalii de execuție, inclusiv să ofere asistență tehnică viitorului construct al Policlinicii Municipale.

Valoarea totală estimată a contractului este de 11.250.000 de lei, criteriile de atribuire fiind prețul, demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum și o planificare adecvată a resurselor umane și a activităților, și experiența experților-cheie. Durata contractului este de patru ani.

Municipalitatea a anunțat, în luna februarie a.c., că s-a decis ca unitatea medicală să fie construită pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren de 19.660 mp.

Primarul Vergil Chițac a anunțat că cererea de finanțare pentru construirea noului spital va fi depusă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Spitalul va avea trei etaje și componentele Primire Urgențe, Ambulatoriu, bloc operator centralizat, compartiment sterilizare, laborator anatomie patologică, farmacie cu circuit închis, laborator analize, laborator energii înalte-radioterapie, anestezie și terapie intensivă, chirurgie generală, chirurgie plastică, urologie, ginecologie, gastroenterologie, medicină internă, oncologie, recuperare medicală, spitalizare de zi, psihologie, psihoterapie, meloterapie, kinetoterapie, masaj, fizioterapie, precum și salon Terapie Intensivă cu 15 paturi. Totodată, vor fi amenajate parcări pentru vizitatori și pentru personal (ambele subterane), spații verzi și alei pietonale.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.