Fostul polițist Moțoc, mică victorie în instanță: fapta de înșelăciune nu mai există pentru că… a făcut acord de mediere

0
2465
Romeo Moţoc, sursa foto: Facebook

Romeo Moțoc a fost polițist la Cuza Vodă, fiind condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență și înșelăciune. A ajuns la penitenciar, dar a depus contestație în anulare în ceea ce privește fapta de înșelăciune. Pe 28 septembrie, judecătorii au decis încetarea procesului penal pentru această faptă, motiv pentru care i s-a micșorat pedeapsa.

”Dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul Moțoc Romeo sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 244 alin. 1 Cod penal, ca urmare a intervenirii unui acord de mediere între părţi în cursul judecăţii în primă instanţă. Înlătură din pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare aplicată inculpatului Motoc Romeo prin sentinţa penală nr 1 din 6 ianuarie 2020 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr 3039/118/2018, menţinută prin decizia penală nr 955/P din 06 11 2020 a Curţii de Apel Constanţa, sporul de pedeapsă de 2 luni închisoare aplicat pentru săvţrşirea infracţiunii de înşelăciune”, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța, din data de 28 septembrie.

Astfel, fostul polițist are de executat 2 ani și 8 luni de închisoare, fiind emis un nou mandat de executare a pedepsei.

Amintim că Romeo Moțoc a ajuns să fie cercetat și condamnat în prezentul dosar după ce s-a oferit să ajute un șofer prins beat la volan, la Cuza Vodă. Cei ce-l opriseră în trafic au dispus procedurile legale, însă Moțoc l-a abordat separat. I-a cerut 1.000 de euro pentru a interveni pe lângă reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală. În plus, au fost și la un local din Medigia, șoferul cinstindu-l.

Însă, când s-a văzut și cu banii luați și cu alcoolemia stabilită de Serviciul de Medicină Legală, șoferul l-a denunțat.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.