Proiect privind rectificarea bugetului Constanței. Din nou, mai puțini bani alocați pentru Sala Polivalentă

0
144

O nouă rectificare a bugetului local va fi votată vineri, 30 septembrie, a.c. în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța. Deși, investițiile vor fi suplimentate cu suma de 17.411.000 de lei, un proiect ce vizează Sala Polivalentă va primi, din nou, mai puțini bani de la municipalitate. Astfel,  poziția – Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare „Sală sport Polivalentă 5.000 locuri – zona Badea Cârțan”, inclusiv proiectare” se diminuează cu suma de 3.008.000 de lei.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța din 14 septembrie a.c. a fost adoptată ultima rectificare bugetară, cu 25 de voturi „pentru” și o abținere. Și atunci, în cadrul proiectului de hotărâre se preciza faptul că se diminuează cu suma de 1.480.000 de lei din bugetul local și se transferă la alte poziții în cadrul Anexei 3- Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare – „Sală Polivalentă 5.000 de locuri – zona Badea Cârțan”, inclusiv proiectare. Atunci s-a diminuat cu suma de 300.000 de lei și proiectul privind „Execuție branșament electric aferent imobilului Cazino Constanța” .

Citește mai multe aici: Cazinoul și Sala Polivalentă din Constanța, printre obiectivele care primesc sume de bani mai mici din bugetul local – focuspress.ro

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a declarat, vineri, 19 august a.c, într-o vizită oficială la Constanța, că nu vrea ca Sala Polivalentă să fie construită în peste patru ani de zile. Acesta a mai precizat că, în acest moment, gradul de execuție al lucrărilor este de 47%.

Ministrul a vorbit și despre stadiul lucrărilor.

„Lucrările sunt în proporție de 47%. Cunosc problemele juridice care au fost, legate de teren. Suntem dispuși să ajutăm pe partea de echipamente. Principalele probleme sunt legate de mobilizarea antreprenorului, asta văd eu. Nu spun că nu s-a avansat. Anul trecut când am fost aici nu am văzut mai nimic. S-a avansat, dar se poate avansa mai mult. Vă spun din experiența unor lucrări similare, făcute tot în România, cu antreprenori români. Nu este nimic pierdut. Nu este problemă de a nu mai continua lucrările”, a mai spus Cseke Atilla.

La începutul lunii august a.c., Primăria Constanţa lansa o nouă licitaţie privind atribuirea unui contract de servicii pentru elaborarea documentaţiei de proiectare premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţii „Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare” Sala Sport Polivalentă 5000 locuri – zona Badea Cârțan”. Valoarea estimată, fără TVA, era de 253.582,43 de lei.

Citește mai multe aici: O nouă licitație pentru racordarea la utilități a construcției Sălii Polivalente din Constanța – focuspress.ro

Investiția privind Sala Polivalentă

Pe 17 decembrie 2018, Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța”, arăta CNI. Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.