RCA mai ieftin: Metoda prin care puteți plăti mai puțini bani

0
1013
sursa foto: mediaflux.ro

Prețul polițelor RCA a bubuit după falimentul City Insurance. Față de 2021, prețurile polițelor au crescut cu 80%, în anul 2022. Această creștere i-a determinat pe mulți români să găsească soluții.

Una dintre cele mai populare soluții a fost să apeleze la piața externă de asigurări, care activează și în România. Conform raportului ASF, după falimentul City Insurance, a fost o creștere cu 58% a polițelor încheiate cu firme de asigurări din străinătate, scrie Economica.net

Societățile de asigurare autorizate în alte state membre UE au subscris în anul 2022 în baza dreptului de stabilire (FOE – freedom of establishment), pe teritoriul României, prin intermediul a 15 sucursale, un volum al primelor brute subscrise de aproximativ 1,9 miliarde de lei (10,4% din totalul primelor brute subscrise de societățile locale autorizate de ASF și sucursale), în creștere cu aproximativ 58% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Este de departe cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, iar acest lucru se datorează în primul rând creșterii subscrierilor pe segmentul RCA, în principal vânzărilor înregistrate de Axeria Iard, societate francezo-americană continuatoare a afacerilor Watford, care a debutat pe piața locală în decembrie 2021, la scurt timp după prăbușirea City Insurance.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.