Reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Tulcea, în linie dreaptă

0
119
Proiectul de modernizare și extindere a Spitalului Județean Tulcea

Cel mai important proiect pentru modernizarea spitalului tulcean, „Reabilitare, modernizare și a Spitalului Județean de Urgență Tulcea“, finanțat cu fonduri europene, a intrat în linie dreaptă, în prezent desfășurându-se activitățile premergătoare începerii lucrărilor.

Scopul acestui proiect este reabilitarea, modernizarea si extinderea clădirii Spitalului Județean de Urgență Tulcea, prin construirea unui nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului, care va cuprinde un bloc operator nou, prevăzut cu șase săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde și exigențe, căruia i se alătură Departamentele ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internare de zi, explorări funcționale, secția de hemodializă, departamentul Recuperare medicală, prosectura și blocul gospodăresc, dar și conformarea acesteia la impunerile ISU, prin propunerea unei scări de acces/evacuare nouă în partea de sud a clădirii.

„Constructorul se află pe poziție iar la ora actuală se încearcă relocarea unor dotări, eliberarea unor sectoare de spital, pentru a putea desfășura lucrările pe tronsoane, astfel încât activitatea Spitalului Județean de Urgență să nu fie afectată“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Proiectul, în valoare de 220.279.012,99 lei cu TVA, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Acesta a fost demarat în urmă cu câteva luni și va fi finalizat la data de 31 decembrie 2023.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.