Reacția deputatului ales Viorel Focșa față de situația din municipiul Constanța, afectat de lipsa apei calde și a căldurii

0
419
Căldură în calorifere. FOTO Cătălin SCHIPOR

Deputatul ales al AUR Constanța, Viorel Focșa îi transmite primarului Constanței, Vergil Chițac, numărul de telefon al ministrului mediului, Virgil Popescu, cel care, în viziunea primului, este cheia rezolvării problemei cu rețeaua de termoficare.

Viorel Focșa a transmis că Alianța pentru Unirea Românilor – Organizația Județeană Constanța, a constatat cu stupoare faptul că, de mai multe zile, au loc avarii succesive la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

„Aseară, am aflat că ultima avarie a fost remediată și că energia termică va fi furnizată în câteva ore. Astăzi, constatăm din nou că a fost o nouă avarie… de comunicare! Constănțenii nici la această oră nu beneficiază de căldură!

În realitate, este vorba despre o avarie a ELCEN, din subordinea directă a ministrului liberal al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu, iar administrația locală nu își permite să deranjeze pe linie de partid“ spune Dumitru Viorel Focșa.

Acesta îi reproșează primarului Chițac și alte probleme din oraș

„Domnule primar, Vergil Chițac, după ce ne-ați anunțat că municipiul nu va fi iluminat de sărbători, pentru că este „anul deceselor” și suntem în „doliu”, acum trebuie să și murim de frig? Dumneavoastră ați remarcat tristețea înconjurătoare? Starea depresivă a orașului? Dacă din perspectivă politică nu putem avea dialog, din perspectiva țurțurilor de pe calorifere se poate avea o soluție? Cum se încălzesc copiii? Bătrânii? La lumânarea de la capul patului? Pentru că acolo se va ajunge în câteva zile dacă nu se remediază urgent furnizarea energiei termice! Am sesizat că Primăria Constanța a informat astăzi că oferă consiliere psihologică gratuită. Se încheie cu AMIN?” i-a transmis Dumitru Viorel Focșa.

În final, acesta îi mai transmite primarului două întrebări și numărul de telefon al ministrului Economiei:

  1. De ce nu avem căldură?
  2. Când vom avea căldură?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.