Reacția Primăriei Valu lui Traian după anunțul deputatei Rizea

0
1623
Florin Mitroi, primarul localităţii Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian a reacționat în urma declarațiilor parlamentarului de Constanța Cristina Rizea, cu privire la siguranța circulației locuitorilor din Valu lui Traian care traversează DN3. Administrația locală susține că a întreprins deja demersuri pentru rezolvarea acestei probleme.

Deputatul U.S.R.-P.L.U.S. Cristina Rizea s-a întâlnit cu directorul Direcție Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, pentru a discuta despre siguranța circulației locuitorilor din Valu lui Traian. Potrivit parlamentarului, cu această ocazie, s-a stabilit implementarea unei soluții pentru asigurarea siguranței acestora la traversarea D.N.3, în dreptul stației de microbuz, respectiv realizarea unei subtraversări ori a unei treceri de pietoni cu scuar și presemnalizare, pentru reducerea vitezei conducătorilor auto.

Primăria Valu lui Traian a reacționat în urma declarațiilor Cristinei Rizea, atrăgându-i atenția că deja există un proiect în implementare pentru rezolvarea acestei probleme, dar că procedura de autorizare a lucrărilor este mai amplă și mai complicată.

„Ne bucurăm de inițiativa doamnei Rizea, de altfel fără rezultat concret, pentru că o postare în mediul on-line nu rezolvă lucruri aparent simple, pe care dacă le pui în practică dovedesc că sunt complicate.

Consider că, înaintea oricărui demers, d-na Rizea, un pic dezinformată, ar fi trebui să consulte primarul localității înaintea efectuării oricăror discuții. De ce? Din următoarele motive: 

  • este primarul comunei Valu lui Traian și cunoaște toate problemele comunității;
  • pentru fiecare problemă are întreprinse demersuri pentru soluționare, fapte pe nu se grăbește să le transmită în on-line decât după ce le concretizează.

Ca urmare a celor menționate mai sus, în vederea soluționarii accesului pietonal al cetățenilor din cartierul Crețoiu, s-a realizat un proiect, «Pasarelă pietonală», în anul 2020.

Atenție! Cartierul Crețoiu este linie de hotar cu Municipul Constanța. Ca atare, demararea lucrărilor și procedura de autorizare a acestora este mult mai amplă și mai complicată. De ce? Lucrarea trebuie să se facă pe două unități administrativ-teritoriale, cu banii ambelor U.A.T.-uri, și cu autorizație emisă de Consiliul Județean.

Ce caută doamna Rizea la C.N.A.I.R.? Ne băgăm în seamă și apoi vindem «gogoși» în mediul on-line.

Să citim legislația înainte, zic, și să fim informați… scuar cu trecere de pietoni pe D.N.3, cu viteza de circulație legal aprobată de 100 de km pe oră nu se poate, doamnă deputat!“, au transmis reprezentanții Primăriei Valu lui Traian.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.