Reacții virulente după ce Nicolae Ciucă a fost refuzat de PSD la negocierile din 24 octombrie

0
1805

Discuțiile de duminică 24 octombrie pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă de la Vila Lac au intrat în impas, după ce negocierile dintre PSD și PNL au eșuat. 

Ppotrivit unor surse politice, citate de Digi24, PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD. De asemenea, Marcel Ciolacu mai vrea să aprobe lista de miniștri, înainte de depunerea ei în Parlament. Președintele PNL Florin Cîțu nu a fost de acord cu solicitările social democraților. Mai mult, între partenerii de guvernare, PNL și UDMR, nu s-a ajuns la un acord în privința ministerelor.

„Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de experți ale Partidului Național Liberal și ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezența președinților Florin Cîțu și Hunor Kelemen. Luni, 25 octombrie, premierul desemnat Ciucă va purta discuții cu reprezentanții conducerii Uniunii Salvați România pe marginea Programului de Guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

Reacțiile PNL-iștilor nu au exitat să apară:

Ce umilință pentru Partidul Național Liberal, să ajungi să mergi in genunchi, cu căciula în mână, pentru sprijin la PSD, un partid controlat de hoti și tâlhari comuniști, și ei să te refuze?! Ce rușine, pentru zeci de mii de membri liberali si sute de mii de simpatizanți PNL, la nici un an de la formarea coalitiei de guvernare de dreapta, cu un Guvern condus de PNL, sprijinit de o majoritate parlamentară solidă și stabilă, PNL să ajungă la mila PSD?! Nu am trăit o rușine mai mare în fața romanilor de când m-am înscris în PNL și am intrat în politică! Acesta nu mai este Partidul National Liberal în care m-am înscris și în care am muncit în toate campaniile din ultimii ani…
Rușine, membrilor din noua conducere PNL, pentru că, în parteneriat cu Președintele Klaus Iohannis, ați distrus speranța românilor în cel mai frumos partid istoric din România
“ a scris Ionel Dancă, deputat PNL.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.