Reales cu peste 90%, primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a răbufnit: “Îmi este total indiferent cine ia o lucrare, numai să o facă dracu’ bine şi în termenul asumat”

0
3921

Florin Mitroi a fost reales primar al comunei Valu lui Traian, iar scorul obţinut de acesta la scrutinul electoral spune totul:  peste 90%. Focus Press i-a solicitat edilului câteva declaraţii, ca la început de mandat:

Rep.: Bună ziua şi felicitări pentru proaspătul scor de 90% obţinut la alegeri. Cum vă începeţi noul mandat?

Florin Mitroi: Continuând munca din mandatele trecute. Am foarte multe proiecte de infrastructură în derulare sau cu contracte semnate deja, ca de exemplu asfaltări, reabilitări, construire instituţii şcolare şi religioase etc. De asemenea, am o serie de contracte ce se află în procedura de licitaţie sau în perioada de contestaţii. Imediat ce se termină timpii legali de aşteptare, vom incheia şi aici contracte.

“Când m-am apucat de politică, bărbăteşte, mi-am pus administrator în locul meu la firmă şi m-am apucat, taică, de politică şi administratie. Nu am umblat cu fofârlica”

Rep.: Îmi amintesc că şi în mandatele trecute eraţi destul de supărat din cauza întârzierilor aduse în executarea lucrărilor de aceşti timpi de aşteptare. Dacă nu mă inşel, aveaţi o stradă pe lângă calea ferată pe care nu o puteaţi executa.

Florin Mitroi: Da, astea sunt nişte probleme independente de voinţa noastră, care ţin atât de legislaţie cât şi de calitatea umană a celor care administrează firmele înscrise la o licitaţie. Din fericire, sunt un primar care nu a avut absolut niciodată un avantaj de pe urma încheierii unui contract. Îmi este total indiferent cine ia o lucrare, numai să o facă dracu’ bine şi în termenul asumat. De la un an la altul însă constat că marii constructori, care cândva reprezentau o forţă şi erau firme serioase, acum o dau cotită şi, în loc să se ţină de treabă, se apucă de politică sau stau să facă contestaţii altora. Un bâlci total. Eu ştiu aşa: când m-am apucat de politică, bărbăteşte, mi-am pus administrator în locul meu la firmă şi m-am apucat, taică, de politică şi administratie. Nu am umblat cu fofârlica. Nici contestaţii nu o să mă vedeţi pe mine vreodată făcând, astea sunt chestii mişeleşti, pentru oameni care nu ştiu să piardă, care au impresia că sunt cei mai buni, dar de fapt nu se uită un pic in ograda lor. Pot să spun chiar că în ultimul mandat au lucrat în comună mai bine şi mai repede firmele mici, care sunt la început şi au motive să muncească, să se afirme. Cei mari… s-au dus în cap atat din punct de vedere al calităţii lucrării cât şi al termenelor de execuţie, pentru că au vrut atât de multe contracte încât nici nu conta pentru ei că nu le fac faţă. Eu unul turbez când văd un executant, mai ales că am lucrat cam cu toţi şi ştiu ce pot, cum vine să conteste o licitaţie. Nu e bărbăteşte, nu e fair play şi nu îi aduce nici un beneficiu, doar că amână lucrarea cu minim un an. Vi se pare corect? Ei bine, nu e. Nene, dacă nu ai fost în stare să iei lucrarea la început, lasă omul ăla care a luat să-şi faca treaba, că dacă eşti aşa bun cum crezi,  găseşti în alta parte de muncă. În concluzie, asta cu contestaţiile aşa, pe bărbi sau pe auzite, fără un motiv întemeiat, este o prostie cât casa poporului şi este vina legiuitorului că permite. Ca să nu mai zic că e acum un trend să intre constructorii în politică şi să pună beţe în roate intenţionat unor lucrări, doar să câştige scena politică. O aberaţie care nu o să facă decât să ducă în cap şi mai tare firme cândva mari de executare lucrări. Inevitabil, dacă stai cu curul în două luntre ajungi în apă.

Rep.: Apropo de politică, cum vă înţelegeţi cu noii dvs. colegi aleşi din PNL?

Florin Mitroi: Momentan nici dl. Lupu nici dl .Chitac, ca şi mine de altfel, nu au fost numiţi în noile funcţii. Până acum însă colaborarea este bună şi mă bucur că se ţine cont de îndemnul meu către echilibru. Dacă va veni vremea când nu mă voi mai simţi dorit de conducerea partidului sau voi simţi că am fost folosit doar ca să aduc voturi, vă garantez că mă voi retrage, aşa cum am mai făcut-o, şi la acel moment voi avea mult mai multe de spus – repet, DACĂ se ajunge acolo.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.