Recidivistul Marci, care se dădea în stambă cu mașina pe podulețul din Satul de Vacanță, este disperat să scape de închisoare!

0
6066

Marcel Răducan a ajuns de mai multe ori în atenția publică, după ce a pătruns cu mașina pe podulețul din Satul de Vacanță, a condus cu permisul anulat, ulterior fiind condamnat pentru tâlhărie calificată, la 6 ani și 10 luni de închidoare, în 2018. Acum depune cereri pe bandă rulantă pentru liberare condiționată și contestații la executare. Chiar dacă i-au fost repinse, judecătorii precizând că va îndeplini fracția pentru a-i fi analizată cererea de liberare condiționată în octombrie, el nu se lasă. A depus, iar, cereri.

A pătruns cu mașina pe podulețul din Satul de Vacanță, a parcat pe locuri interzise pe Bulevardul Tomis pentru a arăta că este… „șmecher“. Apoi a condus pe drumurile publice cu permisul anulat, iar în mai 2018 a fost condamnat, de Judecătoria Constanța, la 6 ani și 10 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel, la finele anului 2018.

De cum a ajuns după gratii, la Penitenciarul Poarta Albă, Marcel Răducan a depus cereri de revizuire, încercând să probeze că nu s-a aflat la locul faptei, fiind, de fapt, cu concubina lui la un cabinet medical. În fapt, în sarcina inculpatului s-a reținut că, la data de 5 decembrie 2011, a deposedat prin violenţă o persoană, prin aplicarea de lovituri cu pumnii şi picioarele, şi folosirea unei arme de foc, de bunurile pe care aceasta le avea asupra sa. Alături de el au mai acționat și alte persoane.

Magistrații i-au respins cererile de revizuire, așa că Răducan a început să depună contestații în anulare. O nouă astfel de acțiune a fost înregistrată la Judecătoria Constanța în data de 19.09.2022, termenul fiind stabilit pentru 17.10.2022.

În paralel, a depus și cereri de liberare condiționată, una dintre ele fiindu-i respinsă de Judecătoria Medgidia, pe 14.06.2022. La acea dată, magistrații i-au adus în atenție faptul că executarea pedepsei a început la data de 13.12.2018 şi urmează să expire în termen la data de 17.03.2025, deoarece s-au dedus 125 de zile arest preventiv şi 84 de zile.

Prin adresa întocmită de Comisia pentru propuneri de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, se constată că solicitarea petentului urmează a fi analizat la îndeplinirea fracţiunii prevăzute de art. 100 alin. 1 NCP, respectiv la data de 11.10.2022, dată ce ar putea fi devansată, în condiţiile obţinerii de zile câştig şi zile în compensare.

Chiar dacă i s-a adus la cunoștință acest fapt, Marcel Răducan tot a vrut să-i fie analizată cererea în iunie. Însă, i-a fost respinsă. A depus contestație, dar i-a fost și ea respinsă. Apoi a depus altele, care urmează să se judece în octombrie a.c.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.