Regia Județeană de Drumuri, amendată de trei ori într-o singură iarnă din cauza zăpezii de pe DJ 391

0
519
Foto-arhivă

Se apropie iarna și toată lumea se pregătește să o întâmpine fiecare cum poate mai bine. Oamenii își umplu cămările, iar instituțiile, mai ales cele responsabile cu situația drumurilor poblice, își fac stocul de materiale și de utilaje pentru a face față provocărilor din timpul iernii. Așa se procedează și la Regia Județeană de Drumuri și Poduri, mai ales după ce aceasta a primit trei amenzi într-o singură iarnă.

Dacă vă întrebați de cum au reușit cei de la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța să facă față provocărilor în fiecare iarnă, ei bine, totul a pornit de la trei amenzi. În urmă cu 5 ani, în 2016 mai exact, când Lucian Lungoci a fost numit în funcția de director al RAJDP, situația financiară a acesteia era precară, cu datorii mari și executată din toate părțile. Lungoci a fost cel care a ridicat-o pe linia de plutire, însă, în momentul în care a preluat conducerea, aceasta era deja în insolvență.

În perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, într-o poerioadă când  județul Constanța se afla sub Cod Roșu de ninsoare și vicol, Regia Județeană de Drumuri Constanța, a făcut față situației, însă nu chiar peste tot, așa cum s-ar fi dorit. S-a întâmplat ca D J 391, pe relația Topraisar – Mereni – Osmancea – Ciobănița – Cobadin să rămână înzăpezit pe anumite porțiuni, iar oamenii care frecventau acest drum județean s-au plâns de faptul că au rămas înzăpeziți, că au avut întârzieri mari, precum și alte probleme. Oamenii s-au adresat polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Mereni, care au aplicat trei sancțiuni, însemnând trei amenzi pe numele Regiei de Drumuri reprezentată de Lucian Lungoci.

Mai exact, au fost emise, în perioada menționată, trei amenzi a câte 6.250 lei fiecare. Nu au fost achitate imediat, pentru că societatea, fiind în insolvență, era administrată de o altă societate din București, iar amenzile au fost direcționate pe adresa acesteia. Figurând cu amenzi neachitate, compania a întâmpinat ceva greutăți, iar Lungoci a depus contestații împotriva celor trei sancțiuni, pe motiv că amenzile nu au fost trimise la adresa societății, în Constanța. Instanța care a soluționat contestațiile a respins două dintre ele, iar în a treia a înlocuit amenda cu avertisment.

Potrivit unor surse din zonă, din acel moment, din iarna 2016 – 2017 și până în prezent, Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și-a făcut treaba ”ca la carte”, fără incidente și fără drumuri județene înzăpezite.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.