Regionala de Drumuri și Poduri, în instanţă cu Primăria Constanța pentru obținerea unor autorizații de demolare a unui “Canton”

0
418

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) se judecă cu Primăria Constanța din cauza unor proceduri. DRDP a cerut reprezentanților Primăriei din cadrul compartimentului ”Urbanism” să elibereze o autorizație de demolare a unor imobile, însă aceștia au refuzat, din această cauză ajungându-se în instanță.

Pe data de 25 februarie a.c., pe rolul Tribunalului Constanța, pe secția ”contencios administrativ” a fost înregistrat dosarul nr. 1127/118/2020, având ca părți, pe deoparte, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin DRDP Constanța, în calitate de reclamant, iar de cealaltă parte figurează Primăria municipiului Constanța și primarul municipiului Constanța, în calitate de pârâți.

Reprezentanții DRDP ne-au comunicat, prin intermediul unui răspuns la o adresă, că primăria a refuzat să emită autorizațiile necesare demolării unor imobile.

Am solicitat obligarea pârâtului (Primăria Constanța – n.r.) la emiterea autorizației de desființare pentru imobilul – construcții ce ne aparține, iar motivul promovării demersului judiciar I-a reprezentat faptul că pârâtul a refuzat, pe cale administrativă, eliberarea autorizației solicitate”, se arată în răspunsul DRDP.

Mai exact, CNAIR – DRDP a solicitat primăriei să emită o autorizație de desființare a unui imobil denumit ”CANTON”, în suprafață de 204 metri pătrați, respectiv anexa acestuia, o magazie, în suprafață de 15,83 metri pătrați. Marți, 29 septembrie, instanța de fond – Tribunalul Constanța – a admis solicitarea formulată de DRDP împotriva primăriei Constanța, obligând pe cea din urmă să elibereze autorizațiile necesare, solicitate de reclamant. Hotărârea nu este, însă, definitivă, și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Care sunt motivele pentru care primăria nu a emis, de prima dată, aceste autorizații, sau unde sunt situate cele două imobile pentru care s-a cerut eliberarea autorizației de desființare, nici acest lucru nu s-a putut afla de la reprezentanții DRDP.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.