Deși se judecă în instanță anularea actului administrativ, au fost eliberate autorizații de construcție pentru alte două blocuri în apropierea mării

0
2732

Primăria Municipiului Constanța a eliberat, ieri, 30.09.2020, două autorizații de construcție pentru George Secărea, care dorește să ridice două noi blocuri în Cartierul Consilierilor. Asta deși vecinii acestuia au atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Constanța prin care se permite acest lucru.

Administrația locală eliberează, înaintea schimbării sale, autorizații pentru proiecte imobiliare controversate, deși unele dintre acestea au ajuns chiar și în atenția instanțelor de judecată, urmând ca completele să se pronunțe.

Unul dintre acestea aparține lui George Secărea, unul dintre partenerii de afaceri ai lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Acesta dorește să ridice două blocuri pe str. Belvedere, din Cartierul Consilierilor. Două imobile cu șase etaje, ce nu puteau fi construite până când Consiliul Local Constanța nu a aprobat Planul Urbanistic Zonal al lui George Secărea, în luna februarie a.c. 16 consilieri au votat pentru (zece s-au abținut), pentru ca afaceristul să poată construi blocuri cu șase etaje, nu cu cinci, așa cum prevedea Planul Urbanistic General.

Secărea se chinuiește încă din 2015 să construiască aici, în apropierea mării, a tot modificat indicatorii urbanstici, întâi printr-un Plan Urbanistic de Detaliu, deși mereu vecinii săi nu au fost de acord cu acest proiect imobiliar și s-au opus de fiecare dată, chiar și în dezbaterile organizate de Primăria Constanța pentru aprobarea acestuia.

N-a contat, așa că locuitorii din Faleză Nord s-au adresat Tribunalului Constanța pentru anularea actului administrativ emis în urma hotărârii Consiliului Local, un nou termen fiind stabilit pentru 06.10.2020.

Administrația lui Decebal Făgădău n-a mai așteptat însă și a eliberat, ieri, 30.09.2020, două autorizații de construcție pentru George Secărea, respectiv pentru construirea a două imobile P+6E, cu funcțiunea de locuințe colective, pe str. Belvedere nr. 8 și 10. La sfârșitul lunii august, afaceristul a obținut și acordul Autorității pentru Protecția Mediului Constanța, care a considerat că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în cazul acestui proiect imobiliar, așa că Secărea poate demara lucrările, până la decizia instanței de judecată.

George și Maria Secărea dețin un teren în suprafață de 829,18mp pe str. Belvedere nr. 8, obținut prin vânzare – cumpărare și unul de 870mp, pe str. Belvedere nr. 10, care a fost o donație.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.