Regulamentul parcărilor: ce face titularul unui loc de parcare dacă găseşte pe altcineva în locul lui?

2
2714

Regulamentul parcărilor, votat vineri de consilierii locali municipali, este în continuare necunoscut de constănţeni, în sensul că aceştia nu au înţeles multe din aspectele prevăzute de acesta. Spre exemplu, mulţi locuitori ai Constanţei se întreabă ce se întâmplă cu locurile de parcare rezidenţiale pentru care plătesc.

Conform regulamentului, “în intervalul orar 08.00- 16.00, de luni până vineri, exceptând zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, locurile de parcare de reşedinţă libere pot fi ocupate de orice altă persoană decât titularul rezervării, doar cu plata taxei/tarifului de parcare aplicabil zonei în care parcarea de reşedinţă este situată”.

Ce se întâmplă dacă cineva, care este titular al locului de parcare, revine acasă, să zicem, la ora 13.00, iar pe locul său este parcată o altă maşină, pentru care a fost achitată o taxă până la ora 14.00 sau 15.00? Ce face titularul locului de parcare? – este o întrebare pe care o pun mulţi constănţeni, iar explicaţia a venit din partea viceprimarului Constanţei, Ionuţ Rusu, ca a precizat, pentru Focus Press: “Titularul parchează maşina pe alt loc, de preferat tot rezervat, fără să plătească”. “Zona 3, până la ora 16.00, este zona 2 de fapt. Dăm posibilitatea celor care au, de exemplu, abonament de 199 de lei, să parcheze peste tot, mai puţin zona 0 şi 1. Asta e mobilitatea şi versatilitatea abonamentului pentru zona 2”, a mai spus Rusu.

Mobilitatea este un concept nemaipomenit, să vedem însă cât de fericiţi vor fi titularii de locuri de parcare atunci când vor fi nevoiţi să caute alte locuri, pentru că ale lor sunt ocupate! Oricum, şi în mandatul trecut s-a funcţionat după acest principiu, iar la Bucureşti este aplicat acelaşi sistem; totuşi, nu putem să nu ne amintim că în mandatul trecut opoziţia (în prezent aflată la putere) făcea deseori referire la Clujul lui Emil Boc. Ei bine, la Cluj au fost dărâmate garajele, dar în locul lor au fost construite parcări supraetajate. La Constanţa, în continuare se aplică modelul “dungilor” trasate pe asfalt.

Mai mult, în campania electorală, actualul primar a promis parcări la 500 de metri de locul în care se află fiecare dintre noi. În continuare aşteptăm acele parcări; ideală ar fi fost construcţia lor înainte de stabilirea preţurilor pentru ora de parcare (exemplu: 4 lei în loc de 2, cât prevedea regulamentul din mandatul anterior).

A.C.

Citeşte şi:

2 COMENTARII

  1. Sa vezi scandalurile dracu cu parcare cand isi gaseste locul ocupat bataii masini zgariate cauciucuri taiate exact ce le place hastagistilor

  2. Cred ca Primaria ar trebui sa-mi restituie suma pe care am platit-o pentru locul de parcare nerezervat 208×1/=69 lei,suma pe care o incaseaza de la cei care pot parca pe locul rezervat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.