Regulamentul parcărilor: Iată care sunt zonele și taxele finale pentru un loc de parcare

0
2149

Controversatul Regulament al parcărilor din municipiul Constanța a ajuns la forma finală și va fi supus votului consilierilor locali, vineri, 23 aprilie a.c., aflându-se pe ordinea de zi, împreună cu alte 47 de proiecte de hotărâre.

Consilierii locali au aflat, cu trei zile înainte de ședință care este forma finală a acestui regulament, după două luni de dispute, contraziceri între reprezentanții administrației locale și consilierii locali liberali și cei de la USR-PLUS.

Iată care sunt prețurile conform formei finale a regulamentului:

Zona 0

-primele 30 de minute gratuite

-după 30 de minute, 4 lei/ ora-TVA inclus

 -Abonamente Zona 0, pentru instituțiile publice și de interes public- 199 lei/lună  TVA inclus

 • -Abonamentul unic destinat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate cu sediu/punct de lucru/sediu profesional în clädiri nerezidențiale situate în Zona 0 sau care pot dovedi că își desfäsoară activitatea comercială/profesională în zona 0 -199 lei/lună tva inclus. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare;
 • -Abonamente suplimentare abonamentului unic destinat persoanelor juridice și fizice autorizate de la pct. 2.b. – 499 lei/lună tva inclus. În stațiunea Mamaia locurile de parcare atribuite in exclusivitate agenților economici pe baza de abonament vor fi marcate și semnalizate corespunzător;
 • -plata abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Zona 1

-tariful primele 30 de minute gratuit

-după primele 30 de minute, 3 lei/oră TVA inclus

 1. Abonamente:
  • abonament ( inclusiv nominal) pentru instituțiile publice si de interes public – 199 lei/lună tva inclus.
  • abonamentul unic destinat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate cu sediu/punct de lucru/sediu profesional în clădiri nerezidențiale situate în Zona 1 sau care pot dovedi că își desfășoară activitatea comercială/profesională în zona 0-199 lei/lună tva inclusa Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare;
  • abonament persoane fizice care nu domiciliază în zona 1 și abonamente suplimentare abonamentului unic destinat persoanelor juridice si fizice autorizate de la pct. 2.b. – 499 lei/lună tva inclus. Locurile de parcare atribuite in exclusivitate agenților economici pe baza de abonament vor fi marcate si semnalizate corespunzător.

Zona 2

-primele 30 de minute gratuite

-după 30 de minute, 4 lei/ ora-TVA inclus

 1. Abonamente Zona 2:

a. In zona 2 sunt disponibile următoarele tipuri de abonamente:

-abonament pe 1 zi – 20 lei, tva inclus abonament pentru 7 zile-100 lei tva inclus

-abonament pentru 30 zile – 150 lei tva inclus

-abonament anual – 199 lei

-abonament anual pentru riverani persoane fizice/persoane fizice autorizate/persoane juridice, cu loc de parcare rezervat, la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice/persoanele fizice autorizate/persoanelor juridice.

b. abonamentele pe 1 zi/7 zile/30 de zile si 1 an nu includ rezervarea locului de parcare.

 • plata abonamentelor valabile 1 zi, a celor valabile 7 zile si celor valabile 30 de zile se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă și se încasează de către administratorul parcărilor conform  contractului de delegare a serviciului.

Plata abonamentului anual și a abonamentului pentru riveranii persoane fizice/persoane fizice autorizate si persoane juridice se poate realiza la casieriile SPIT sau ale Primăriei municipiului Constanta, online sau prin virament bancar în contul corespunzător deschis la Trezoreria municipiului Constanța. Contravaloarea abonamentelor reprezintă venit la bugetul local.

ZONA 3

Parcările de reședință/ Riverane

Taxa prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor și taxelor locale.

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici : confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, înscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM).

Plăcuțele vor fi realizate si montate de către orice entitate autorizată în acest sens pe cheltuiala solicitantului/beneficiarului. Vor fi montate la intrarea pe locul de parcare/la bordura, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Iată locațiile:

Citește și:

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.