Se cere din nou votul pentru Regulamentul parcărilor, dar forma finală a acestuia se lasă aşteptată

0
1056

Vineri seară, aproape de ora 22.00, Primăria Constanța anunța mass-media că Vergil Chițac a convocat Consiliul Local, pentru o nouă ședință ordinară. Printre proiectele de hotărâre propuse spre aprobarea aleșilor locali se numără și Regulamentul parcărilor, dar forma finală a acestuia nu a fost publicată, nici măcar acum. Astfel, deocamdată, consilierii locali nu știu ce trebuie să voteze.

La ora 21.45, vineri, 16 aprilie a.c., Primăria Constanța anunța că edilul-șef a convocat Consiliul Local pentru ședința ordinară a acestei luni, vineri, 23 aprilie a.c., ora 9.30. Pe ordinea de zi sunt incluse 48 de proiecte de hotărâri, printre care și cel privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiu.

Culmea, patru proiecte nu sunt încă publice, deși administrația locală a anunțat, vineri, că vor fi supuse votului consilierilor locali. Printre ele, și Regulamentul parcărilor, așa că deocamdată nici aleșii locali, nici noi nu știm care este forma finală a acestuia, ce ar putea fi aprobată în ședința din 23 aprilie a.c.

Bineînțeles, motivarea Primăriei va fi simplă: încă se lucrează la Regulament, așa cum am aflat de la câțiva angajați, însă nu putem să înțelegem cum nici până la ora deciziei de convocare a Consiliului Local acesta nu a fost finalizat. Ce-au păzit două luni?! De ce administrația locală continuă să „se joace“ cu acest regulament, deși știe foarte bine că este un punct sensibil, iar constănțenii vor să afle prevederile finale ale acestuia?

Așa s-a întâmplat și data trecută, când anexele regulamentului au fost ascunse până după ședința Consiliului Local în care trebuiau votate, așa se întâmplă și acum, când nu este nici măcar prezentat rezultatul consultării publice, de către administrația locală.

Probabil, proiectul de hotărâre iar va fi băgat sub nasul consilierilor locali în ultimul minut, înainte sau chiar în timpul ședințelor Comisiilor de specialitate, ca să nu aibă prea mult timp să îl consulte. Sau, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, după cum şi-au exprimat speranţa, rând pe rând, aleşii locali de la P.N.L. şi U.S.R., începând cu viceprimarii Ionuţ Rusu şi Florin Cocargeanu.

Rămâne de văzut cum vor vota aceștia, de vreme ce liderii fiecărui grup al consilierilor locali au promis că vor fi foarte atenți, că vor asculta doleanțele constănțenilor. Chiar, într-un interviu acordat Focus Press, viceprimarul Ionuț Rusu a spus că aleșii locali P.N.L. nu sunt de acord cu organizarea de licitații pentru locurile de parcare din fața blocurilor. Să vedem dacă i-au convins Vergil Chițac și Horia Constantinescu.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.