Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire și înfrumusețarea municipiului Constanța, atacat din nou în instanță. Judecătorii au admis modificarea lui

0
279

Un cetățean a reușit să anuleze în instanță o parte din Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, adoptat de municipalitate anul trecut.

Un constănțean s-a adresat Tribunalului Constanța, secția ”contencios administrativ si fiscal” pentru a cere anularea un parte a unui articol din vestitul Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța prin HCLM nr. 77 din 26.03.2021, privind ” îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța”.

Mai exact, constănțeanul a cerut eliminarea unor părți din Regulament cu privire la sancțiunile care, potrivit formei actuale ale acestuia, sunt aplicate direct proprietarului vehiculului și nu celui care îl conduce, atunci când vine vorba, de exemplu, la staționarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri pe domeniul public, la depozitarea pe spațiul public a mărfurilor în timpul încărcării/descărcării acestora, precum și alte prevederi stabilite de inițiatorul proiectului.

Practic, prin prezenta acțiune se urmărește ca sancțiunile respective să fie aplicate conducătorilor auto responsabili de eventualele contravenții, nu proprietarilor vehiculelor.

Acțiunea în instanță a fost înregistrată în luna decembrie a anului trecut, iar prima pronunțare, pe fondul cauzei, a venit marți, 5 iulie.

Potrivit minutei instanței, judecătorii au admis, în parte, acțiunea și au anulat anumite puncte din articolul 37 din regulament, însă nu l-au anulat integral, așa cum se ceruse inițial.

Dispune anularea, în parte a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfumuseţarea municipiului Constanţa, adoptat prin HCL Constanţa nr. 77/26.03.2021, cu privire la contravenţiile prevăzute de art. 8 pct. 1, 4,6,7,8,9,10,11,14,15,16,17,20,22,23,24,25,26. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de anulare a art. 37 din cuprinsul Regulamentului privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfumuseţarea municipiului Constanţa, adoptat prin HCL Constanţa nr. 77/26.03.2021, cu privire la contravenţiile prevăzute de art. 8 pct. 5 şi 18”, se arată în încheierea de ședință

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Pentru a vedea despre ce articole este vorba în această acțiune, apasă AICI.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.