Remus Negoi, candidat USR la Parlament, vrea eliminarea imunităţii parlamentare: “Lasă organele abilitate ale statului să își facă treaba și nu pune alți parlamentari zid în fața ta”

0
33

Remus Negoi, candidatul alianței USR-PLUS pentru Senatul României la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, susţine reforma electorală.

Reforma electorală înseamnă, în viziunea USR, revenirea la alegerile în două tururi de scrutin, reducerea numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi nu numai, precum şi renunţarea la imunitate.

“De fapt, reforma electorală este mai mult decât o reformă electorală, este mai degrabă o reparație morală asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme. Daca revenim la alegerea în două tururi a scrutinului electoral la alegerile locale, ce vor avea loc, ce-i drept peste patru ani, plus reducerea de parlamentari la 300, inițiativă ce ar fi trebuit să fie de foarte mult timp implementată și eliminarea pensiilor speciale și a tuturor favorurilor, pentru că suntem oameni simplii și vrem ca toți să fim tratați la fel. Fac referire la acea inumitate ce li se oferă parlamentarilor. Nu este corect, dacă ești nevinovat, ca parlamentar, lasă organele abilitate ale statului să își facă treaba și nu pune alți parlamentari zid în fața ta”, a afirmat Negoi.


Despre elimimarea pensiilor speciale, Remus Negoi a spus că USR a depus în 2017 un proiect de lege în Parlamentul României, iar prima componentă a acestui proiect de lege presupunea impozitarea cu 90% a acestor pensii speciale, iar Remus Negoi le-a numit “pensii nerușinate”. “Pe baza salariului pe care îl primești în Parlament, trebuie să primești pensia aferentă, dar nu și o altă pensie specială, calculată, cum se aplică tuturor, adunat cu ceilalți ani ca nivel de contribuție la pilonul de pensie, pentru că până la urmă, în Parlament, tu ești un angajat, primești un salariu, astfel contribui la pensie conform legii”, a mai spus Remus Negoi. 

Comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România

Executat de Focus Press

Cod mandatar financiar 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.