La Spitalul din Medgidia sunt internate șase mămici infectate cu COVID-19: doar ce au născut

0
1437
sursa foto: Getty Images

Județul Constanța se află pe primele trei locuri la nivel național în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, raportate zilnic.

Miercuri, 2 decembrie a.c., rata de infectare cu COVID-19 la nivelul județului Constanța a fost într-o uşoară scădere: 7,35, însă la nivelul municipiului, cifra este în creştere (10,80), asta în ciuda carantinării!

Conform raportării de marți, 1 decembrie a.c., mai erau doar două locuri libere la Terapie Intensivă, în județul Constanța, unul la Spitalul Județean Constanța și altul la Spitalul Mangalia.

Precizăm că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara la sfârșitul lunii octombrie, când se afla la Constanţa, că pentru regiunea Dobrogea se va face o extensie de 33 de paturi ATI, distribuie astfel: Spitalul Judeţean – 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi şi la Spitalul Mangalia – 7 paturi.

Eugen Agliţoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia

Un alt spital suport COVID-19 din județul Constanța este Spitalul din Medgidia. Contactat de Focus Press, managerul unității sanitare, Eugen Aglițoiu a declarat că în momentul de faţă spitalul este plin: „Nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectați cu virusul Sars-Cov-2 aici, așteptam să se elibereze de îndată ce se vor externa în cursul zilei de astăzi (n.r. –  miercuri, 2 decembrie) pacienții care s-au vindecat. Mai avem și șase mămici infectate cu COVID-19, astfel sunt și șase nou-născuți aici, la Neonatologie, nu sunt infectați cu coronavirus. E plin, dar spitalul trebuie să funcționeze”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.