Reprezentanţii Aeroportului Mihail Kogălniceanu: “Toate persoanele care sosesc în Anglia şi Țara Galilor sunt obligate să efectueze două teste pentru SARS-CoV-2”

0
233

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogalniceanu din Constanţa reamintesc celor interesaţi condițiile de călătorie în Marea Britanie. Astfel, la sosirea în Marea Britanie este nevoie să prezentați: un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ; passenger locator form; codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării; codul de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată, dacă sosiți dintr-o țară aflată pe lista roșie.

“Toate persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Începând cu data de 15 februarie 2021 toate persoanele sosite în Anglia și Țara Galilor, indiferent de statul de domiciliu (inclusiv România), sunt obligate să efectueze două teste moleculare tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, pe parcursul perioadei de autoizolare, respectiv carantină instituționalizată. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a 8-a zi de la sosire“, susţin reprezentanţii Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa.

Costurile aferente testării sunt suportate de persoana în cauză, iar programarea și plata pentru testare trebuie efectuate înaintea călătoriei. Detalii cu privire la procedura testării suplimentare se regăsesc aici. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați acest link.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.