Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ, transferat la cel mai mare spital din Bruxelles

0
93
sursă foto: beldefnews

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţii, este transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde va începe următoarea fază a vindecării, anunță news.ro.

După incendiul din clubul Colectiv, România a încheiat un acord de colaborare cu Queen Astrid Military Hospital, pentru a fi trataţi aici pacienţii cu arsuri grave.

Precizăm că la data de 14 noiembrie 2020, când a avut loc incendiul de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu se afla de gardă la secţia Terapie Intensivă şi a încercat să salveze pacienţii cu Covid-19. El a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe 40% din corp.

Din cauza arsurilor grave, iniţial, el a fost în comă indusă timp de trei săptămâni: „Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a povestit el în urmă cu câteva zile, citează beldefnews.mil.be.

„Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”.

În urmă cu câteva săptămâni, el a fost supus unei ultime intervenţii chirurgicale, iar Denciu şi-a stabilit câteva obiective pentru a-şi recâştiga independenţa. Soţia lui, dr. Alina Denciu, se află în Belgia şi stă într-o încăpere pentru personalul militar a spitalului, pentru a-l sprijini pe soţul ei. Ea învaţă tehnici de reabilitare şi îngrijire pentru a-l putea ajuta după ce va fi externat.

În luna decembrie, Cătălin Denciu a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020, scrie stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.