Restaurantul Le Premier poate funcționa din nou. Instanța a suspendat dispoziția prin care i-a fost anulată autorizația

0
2076
Le Premier. FOTO: Facebook

Victorie în instanță pentru firma care deține restaurantul Le Premier din Constanța. Joi, 27 octombrie, instanța s-a pronunțat definitiv cu privire la suspendarea unor dispoziții ale primarului Vergil Chițac prin care a fost anulată autorizația de funcționare a localului iar activitatea a fost suspendată.

Primarul Constanței a răspuns, în luna august a acestui an, la solicitările unei femei care locuiește în imediata vecinătate a restaurantului Le Premier, cunoscut și apreciat de cei care îi calcă pragul. Reclamanta respectivă s-a plâns autorităților locale de faptul că nivelul zgomotului o deranjează, iar primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție pentru anularea autorizației de funcționare a acestui local, dar și una de suspendare a activității pentru 30 de zile.

Așa se face că SC GAMBINO & LYRA S.R.L., cea care deține acest restaurant, a cerut, prin intermendiul avocatului Mirela Doicescu din Baroul Constanța, suspendarea ambelor dispoziții ale primarului.

În ambele cazuri, la Curtea de Apel, joi, 27 octombrie, completul de recurs s-a pronunțat în favoarea societății GAMBINO & LYRA S.R.L. A fost admisă acțiunea acesteia, privind suspendarea dispoziției primarului, în care s-a cerut suspendarea activității, dar a fost suspendată și dispoziția primarului, de anulare a autorizației de funcționare.

”Admite recursul. Casează în tot hotarârea recurată și,rejudecând, dispune: Admite actiunea. Dispune suspendarea executarii Dispozitiei nr. 2784/08.08.2022 emisa de Primarul Municipiului Constanța pâna la pronuntarea instanței de fond asupra cererii în anularea aceleasi dispoziții. Respinge cererea de intervenție în interesul alaturat intimatului – pârât formulata de intervenienții Draistaru – Oancea Daniela, Draistaru O. O. și Draistaru O. R., ca nefondată. Definitivă”, se arată în încheierea de ședință din dosarul privind cererea de suspendare a dispoziției primarului, după cum se poate observa.

De precizat că, în ambele dosare, vecina Oancea Daniela Draistaru a intervenient în favoarea Primăriei, care și-a susținut interesul în promovarea cererii de intervenție, argumentând că sancțiunile dispuse de primar au fost aplicate la solicitarea sa, ca urmare a plângerilor și sesizărilor.

Potrivit avocatului Mirela Doicescu, reprezentantul societății, aceasta a invocat faptul că restaurantul respectiv avea autorizație de funcționare dinainte ca reclamanta să se mute în acea casă. Mai mult decât atât, imobilul respectiv a fost construit în 2005 chiar lângă fosta terasă ”Safari”, fără a se solicita acordul vecinilor. Prin urmare, reclamanta știa dinainte unde se mută și care este nivelul de zgomot în zonă.

În cele ce urmează, după succesul privind suspendarea dispoziției primarului, privind anularea autorizației de funcționare, societatea GAMBINO & LYRA S.R.L. a înaintat deja o acțiune la Tribunal prin care a solicitat anularea acestui act administrativ. Instanța urmează să acorde primul termen de judecată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.