Restricții “minime” în Rusia pentru meciurile de la Euro 2020

0
56

Restricţiile sanitare anti-Covid-19 vor fi “minime” pentru meciurile de la EURO 2020 la fotbal ce vor avea loc la Sankt Petersburg, iar stadionul va fi plin la cel puțin 50 la sută din capacitate, a anunţat, joi, comitetul rus de organizare.

Stadionul Krestovsky din Sankt Petersburg, care va găzdui trei meciuri din faza grupelor, Belgia – Rusia (12 iunie), Finlanda – Rusia (16 iunie), Finlanda – Belgia (21 iunie) plus un sfert de finală pe 2 iulie, a fost construit în 2016 și inaugurat în 2017, are o capacitate de 67,800.

“Privim spre EURO cu optimism. Avem deja un acord pentru a umple tribunele la 50 la sută”, a declarat directorul comitetului, Aleksei Sorokin, citat de agenţia Ria Novosti, preluată de AFP.

Rusia vrea să permită și fanilor străini accesul în tribune.

“Lucrăm la găzduirea suporterilor străini şi acest lucru nu a fost respins de autorităţi”, a adăugat Sorokin, afirmând că este “sigur că meciurile se vor putea desfăşura cu minimum de restricţii posibile”.

Rusia a ridicat aproape în totalitate restricţiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19, apreciind că vârful pandemiei s-a consumat în această iarnă, atunci când un al doilea val a afectat ţara. Guvernul a decis să nu instituie carantina, dând prioritate economiei.

Între timp România, care a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală, stagnează în conceperea unei strategii care să permită accesul suporterilor pe stadion.

UEFA a amenințat că dacă cele 12 orașe-gazde nu vor găsi soluții sanitare pentru ca meciurile să se dispute cu spectatori, riscă să piardă dreptul de organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.