REVOLTĂTOR: Deșeuri medicale colectate din spitalele COVID, lăsate la întâmplare în curtea unui incinerator; Gărzii de Mediu nu i s-a permis accesul

0
322
Deșeurile medicale, colectate din spitalele COVID, lăsate la întâmplare în curtea Incineratorului

O adevărată bombă epidemiologică se ”pregătește” în zona unui incinerator de deșeuri medicale, colectate din spitalele aflate în linia I în lupta cu coronavirusul. Potrivit unor imagini apărute în spațiul public, aceste deșeuri sunt  depozitate în curtea unității, în niște condiții total necorespunzătoare, dat fiind amploarea epidemiei și modul de transmitere a acestui virus. Potrivit legii, aceste deșeuri, extrem de periculoase din punct de vedere sanitar, ar trebui depozitate și incinerate în condiții speciale, nicidecum lăsate în curte, la temperaturi de peste 30 de grade.

 O situați cel puțin scandaloasă întâlnim în Slatina, unde legea este ignorată în fața intereselor unor oameni influenți. În imaginile publicate se pot vedea angajați fără echipamente de protecție, care ”învârt cu mătura sau cu lopata deșeurile medicale, din care mustește o zeamă infectă, cu sânge uman, dejecții spitalicești, reactivi și medicamente expirate!”, după cum arată un martor.

Totul este învăluit în mister. Un paznic, angajat al societății, care a avut îndrăzneala să filmeze fumul gros care ieșea din incinerator și a postat pe facebook filmulețul, a fost concediat ”de urgență” și amenințat, la fel ca și alți localnici care au protestat împotriva fumului și a mirosului. Iar reacția reprezentanților societății se ”justifică”.

Cine conducea firma

Firma care deține Incineratorul de deșeuri medicale din Slatina se numește ”Xtreme Ecoenergy Grup SRL” și este condusă de soția fostului procuror Eugen lacobescu, magistratul care l-a arestat pe interlopul Bercea Mondialul. Se vehiculează că activitatea firmei se bucură și de ”umbrela” unor persoane influente, separat de Iacobescu, dar și de  protecția unei firme dubioase, ”Stericycle Romania”, companie din SUA care a absorbit mai multe SRL-uri și care activează în domeniul reciclării deșeurilor medicale.

Tupeu ”cât casa”

Se înțelege, acum, de unde atâta tupeu pe capul celor care încalcă orice normă de protecție a mediului, învăluind un oraș în nori de fum rezultat în urma arderii unor deșeuri medicale infectate, care își permit să depoziteze la întâmplare saci cu asemenea resturi cu sânge, pansamente și alte resturi sanitare, rezultate, după cum menționam, chiar din spitalele COVID. Că tot veni vorba despre Garda de Mediu și despre tupeu, reprezentanților acestei instituții nu li s-a permis accesul în interiorul firmei care deține incineratorul, pentru verificările de rigoare, mai ales că existau destule reclamații formulate de localnici.

S-ar părea că nimic nu îi deranjează pe proprietarii firmei și, implicit, ai incineratorului respectiv, atâta vreme cât ”au spate” și își permit să amenințe pe oricine ”se ia de viața lor” pe bună dreptate. Cert este că până nu intră ”cine trebuie” pe firul anchetei, acest tupeu va continua să aibă efecte negative asupra sănătății celor din jur. Și ne mai întrebăm de ce apar noi cazuri de infectări.

Acum, o întrebare pentru autorități: cum veți reuși să obligați lumea să își ia toate măsurile obligatorii, pentru limitarea răspândirii infecției, dacă întoarceți spatele celor care infectează la nivel ”industrial”?

Daniel ALBU

Sursa foto: Adriana Bahmuțeanu – Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.