Rezervările pe litoral, în creștere: în momentul de față sunt vândute spațiile de cazare din hoteluri într-un procent de 70%

0
140

Sezonul estival din anul 2022 a fost cu mai multe provocări, precum conflictul din Ucraina sau scumpirea în lanţ pentru absolut toate serviciile. Asta i-a făcut pe turiștii care au ajuns pe litoralul românesc să fie mult mai atenţi pe ce cheltuie banii în concendiu sau la condiţiile de cazare din hoteluri. Unitățile din stațiunile de la Marea Neagră au fost ocupate aproape în totalitate doar în week-endul de Sfânta Marie, când au fost aproximativ 200.000 de turiști pe litoral. Pentru sezonul din acest an, previziunile sunt mult mai bune, asta pentru că deja hotelurile au fost rezervate în proporție de 70%.

În anul 2022 au existat schimbări şi în ceea ce priveşte topul preferinţelor. După ani de zile în care Mamaia a condus clasamentul, anul trecut staţiunea s-a aflat pe locul III. Pe primele locuri au fost Eforie Nord şi Costineşti. Estimările au arată că, în 2022, încasările au fost cu aproximativ 20% mai mici faţă de anul 2019, unul dintre cei mai buni ani pentru hotelierii de pe litoral.

Ei bine, în acest an, Mamaia este, din nou, prima în topul preferințelor și asta rezultă din rezervările unităților de cazare. Conform specialiștilor în turism, în acest an au fost înregistrate, până în acest moment, creșteri de 60% în ceea ce privește rezervările, față de 2022. Ca în fiecare an, cei mai mulți turiști vor veni pe litoral în lunile iulie și august.

„Lunile și august râmân lunile de vârf, vânzările au crescut foarte mult și un lucru interesant este că o creștere foarte mare o are stațiunea Mamaia. Sunt creșteri de peste 60%, ceea ce ne arată că turiștii care anul trecut au plecat din Mamaia și au ales alte stațiuni se întorc. În momentul de față sunt vândute spațiile de cazare din hoteluri într-un procent de 70%. Este o creștere consistentă“, ne-a declarat Ionuț Nedea, fondatorul agenţiei de turism litoralulromanesc.ro.

Amintim că, anul trecut, operatorii din turism au anunțat că tarifele vacanțelor de pe litoralul românesc vor fi înghețate în 2023, la prețurile din 2022. Aceștia își doresc să mențină aceleași tarife la pachetele turistice, în sezonul estival 2023, în ciuda scumpirilor cu care se confruntă și a creșterii TVA la serviciile de cazare. De exemplu, la hotelurile din Mamaia prețurile variază între 86 și 540 de lei pe noapte, per cameră. Tarifele pot varia în funcție de poziționare: o cameră cu vedere la mare și balcon poate fi mai scumpă cu aproximativ 30-60 de lei, față de o cameră fără vedere la mare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.