Programul pentru oficierea căsătoriilor în Constanța a fost modificat

1
1041
Casa Căsătoriilor Constanța

Constănțenii care doresc să-şi unească destinele trebuie să știe că, începând din acest an, a fost modificat programul de oficiere al căsătoriei. Cei mai mulți dintre aceștia alegeau zilele de week-end, pentru a-și lega cununia civilă de cea religioasă și, mai apoi, cu petrecerea. Puteau face acest lucru, asta pentru că, până în anul 2023, programul de week-end pentru oficierea căsătoriilor era până la ora 16.30, la fel ca și în zilele din săptămână. Însă, din acest an, programul a fost modificat.

Cei care au în plan să își oficializeze relația în acest an trebuie să știe că orele la care se pot prezenta în fața ofițerului de stare civilă din Constanța au fost modificate. Astfel, în zilele de luni nu se oficiază căsătorii. În zilele de marți, orele disponibile sunt între 14.30 și 15.20, iar miercurea, intervalul orar disponibil este 12.30 – 13.20. În zilele de joi, programările se pot face de la ora 12.00 până la ora 13.50, iar vinerea, de la ora 12.00 până la 13.40.

Zilele de sâmbătă sunt cele în care se vor oficializa cele mai multe căsătorii, asta pentru că programul este de la 12.30 până la ora 16.20. Duminica, programul este mult mai scurt, programările putând fi făcute doar în intervalul orar 12.00 – 13.50.

Pentru programări, constănțenii pot accesa site-ul https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/casatorie/. De pe același site pot afla și documentele necesare pe care trebuie să le prezinte pentru căsătorie, cu unsprezece zile înaintea oficierii la Serviciul Stare Civilă din cadrul Direcției Locale de Evidență Persoane. În momentul efectuării programării, cei în cauză vor primi un mesaj automat, în care li se va comunica data la care trebuie să se prezinte pentru depunerea documentelor. Neprezentarea ambilor soți la depunerea declarației de căsătorie, cu unsprezece zile înaintea oficierii, duce la imposibilitatea încheierii căsătoriei.

Taxele aferente oficierii căsătoriei diferă. În sediu, pentru zilele de luni până vineri, nu se percep taxe, iar pentru zilele de sâmbătă și duminică se achită 350 de lei. În afara sediului, pentru zilele de luni până vineri, se achită 1.500 de lei, iar pentru zilele de sâmbătă și duminică se plătește suma de 1.850 de lei. Taxa pentru urgentare căsătorie este de 150 de lei.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, vă rog frumos să mi spuneți dacă depun o cerere în vederea căsătoriei acum pot oficia căsătoria pe data de 8 noiembrie anul acesta?
    Vă mulțumesc mult toate cele bune vă doresc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.