EDITORIAL. Mai uşor cu victimizarea, doamna ex-city manager. Mai întâi de toate, datoraţi nişte scuze

0
3263

Ce spectacol, ce spectacol! Ce lacrimi, ce suspine, ce victimizare demnă de Oscar! Ah, desigur, fanii vor spune că e revolta unui om nedreptăţit, un om care a luptat cu sistemul, iar sistemul l-a învins! Terminaţi cu prostiile, adunaţi-vă, nu vă mai visaţi „haştag rezist“ pentru o cauză care nu e deloc „Albă ca Zăpada“!

Vorbesc despre fostul city manager Felicia Ovanesian, desigur. De ce sunt atât de categorică şi de ce fix nu mă interesează că mă vor înjura fanii ei care par să-i fi jurat credinţă până la moarte, ca nişte fanatici? Pentru că doamna a minţit. M-a minţit în faţă, la interviu, iar dovada e pe înregistrare. A fost live, m-a privit în ochi şi a spus neadevăruri. Mici, mari, nu contează. O minciună e o minciună.

Înţeleg, minţea de dragul imaginii pe care trebuia să o păstreze: aia de echipă cu primarul etc. şi bla-bla. Adică o chestie pe care mulţi o facem: pretindem că ceva e bine, pentru că aşa trebuie să apară în ochii lumii. Ei, hai să nu mai găsim scuze şi să nu ne mai bălăcim în atâta ipocrizie! Nu când vorbim despre oameni care, în campania electorală, s-au bătut cu pumnul în piept că sunt oneşti şi că vor face şi că vor drege.

Apropo de „făcut şi dres“: până şi în campanie au minţit, spunând că vor demola clădiri ilegal construite şi că vor face nu-ştiu-ce ordine la capitolul urbanism. Cine avea curiozitatea să verifice, vedea că legea nu o aplică vreo Constanţa Altfel după ureche şi că există drepturi şi pentru dezvoltatorii imobiliari, că nu mai suntem pe vremea aia când se confiscau averile boierilor. Nu ţin partea dezvoltatorilor imobiliari, vă spun doar că ce „urla“ Constanţa Altfel în campanie, în frunte cu ex-city managerul şi primarul, era o exagerare. Au lucrat la capitolul emoţii, au mizat că nimeni nu are răbdare să explice şi nimeni, dintre votanţi zic, n-are timp să verifice ce mai zic şi legile sau să rămână cu picioarele pe pâmânt. Au urcat sus-sus, pe culmile visării…

Acum, că s-a spart balonul de săpun, ce să vezi? Lacrimi de crocodil şi teatru, acuzaţii că primarul şi funcţionarii (alţi „nenorociţi“!) nu fac şi nu dreg, că sistemul e corupt. Asta e temă de campanie. Şi prinde pentru că da, încă sunt probleme legate de onestitatea unora şi altora din Primărie, începând chiar cu primarul. Fii, dom’le, onest şi zi drept ce se poate face şi ce nu! Nu mai ameţiţi oamenii cu promisiuni nerealizabile, doar pentru că ştiţi că alea prind! Doamna Felicia, hai, mai lăsaţi drama! Dacă tot aveţi acum elanul să spuneţi ce nu e bine la Primărie şi ce au greşit şi cum s-au compromis primarul şi Asociaţia Constanţa Altfel, nu credeţi că ar fi trebuit să începeţi prin a vă cere SCUZE că ne-aţi minţit? Şi abia dup-aia mai vedem ce părere ne faceţi. Nouă, celorlalţi, nu fanilor până la moarte. Că, în cazul lor, puteţi să le turnaţi, doamnă, şi lături în cap, că a doua zi tot vă iartă şi vă pupă. Apropo, cum e cu copacii ăia tăiaţi, pansaţi, distruşi?

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.