Năvodărenii care s-au crezut în filmele cu mafioți și au băgat un tânăr în portbagajul mașinii, nemulțumiți de pedepsele primite

0
2799
Florin Picoi

Doi dintre năvodărenii condamnați de către instanța de fond au depus apel, nemulțumiți fiind, cel mai probabil, de pedepsele primite. Este vorba despre Florin Picoi, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, și de Ionuț Alexandru Dobriță, care a primit o condamnare de 1 an și 6 luni cu suspendare. Apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, termenul fiind stabilit pentru data de 15.06.2023. Însă, ei sunt cunoscuți și pentru alte fapte.

Amintim că, la începutul lunii iulie 2021, un tânăr de 23 de ani, din Năvodari, a fost urcat cu forța în portbagajul unui Opel și dus undeva pe câmp, aproape de fostul combinat chimic USAS, unde a fost bătut cu pumnii și cu picioarele, dar și cu obiecte dure, de către mai mulți indivizi, în frunte cu unul cunoscut la nivel local, client vechi al polițiștilor, potrivit anchetatorilor.

Apoi, victima a fost silită să urce iar în mașină, dar în zona localităţii Lumina autoturismul a fost oprit de un filtru de poliţie, organizat după un apel la 112.

A fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Florin Picoi, Ciprian Dănuț Marica, Nicolae Dobriță și Ionuț Alexandru Dobriță au fost trimiși în judecată, în data de 1.10.2021.

Pe 10.04.2023, trei dintre inculpați au fost condamnați, la Judecătoria Constanța. Florin Picoi a primit 2 ani de închisoare cu executare, în timp ce Ciprian Dănuț Marica și Ionuț Alexandru Dobriță au primit câte 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia nu a fost definitivă, iar doi dintre cei condamnați au depus apel. Acesta a fost înregistrat la data de 10.05.2023, termenul de judecată fiind stabilit pentru 15.06.2023.

Florin Picoi este cunoscut cu antecedente penale, fiind implicat, de-a lungul vremii, în mai multe scandaluri, atât în Constanța, cât și în Năvodari.

Nici frații Dobriță nu sunt mai puțin cunoscuți. Ei au apărut și în dosare de trafic de droguri.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.