Un tâlhar din Constanța acționa ca-n filme: își punea un prieten să abordeze victima, apoi mergea el la ea și spunea că e polițist, iar celălalt e traficant de cocaină

0
761
Foto cu rol ilustrativ

Cadâr Mustafa a fost condamnat, de mai multe ori, în străinătate, pentru furturi și tâlhării. Nici în România nu a avut altă soartă, fiind condamnat, în 2011, la 4 ani de închisoare, pentru furt. Și tot nu s-a potolit. A pus la cale alte moduri de a tâlhări oameni pe stradă, dându-se drept polițist, astfel că a fost, din nou, condamnat, la 4 ani și 8 luni de închisoare, de către magistrații Judecătoriei Constanța. Decizia nu a fost definitivă, iar acum se judecă apelul, următorul termen fiind stabilit pentru data de 28.06.2023.

Modul în care acționa Mustafa este, parcă, desprins din filme. Spre exemplu, în jurul orei 11.30, în timp ce persoana vătămată se afla în parcul de lângă Primăria Constanţa, a fost acostată de o persoană necunoscută de sex bărbătesc care, după ce şi-a declinat calitatea de poliţist aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a deposedat-o de suma de 200 de lei, iar pentru a-şi asigura scăparea şi pentru păstrarea valorilor însuşite pe nedrept, a ameninţat-o cu un cuţit, creându-se un prejudiciu în valoare de 200 de lei.

Fiind audiată, persoana vătămată a relatat faptul că, în ziua de 25.06.2019, ora 11.30, se afla în parcul din apropierea Primăriei Constanţa, nefiind însoţită de nicio altă persoană. Victima a relatat faptul că, în momentul în care intenţiona să se deplaseze în toaletele publice, a fost abordată de un individ necunoscut care, în limba engleză, i-a adresat mai multe întrebări. Apoi a intrat în toaleta publică. La ieşire, victima susţine că a fost abordată de o altă persoana necunoscută, de sex bărbătesc, care i-a arătat un înscris asemănător unei legitimaţii, comunicându-i faptul că este lucrător de poliţie şi că este în exercitarea atribuţiiilor de serviciu, în civil.

Presupusul poliţist i-a comunicat că individul care îl abordase în primă fază (înainte de a intra în toaletă) este comerciant de droguri, motiv pentru care i-a solicitat să se legitimeze. A scos portofelul din buzunar cu intenţia de a se legitima, moment în care presupusul poliţist i l-a smuls din mână, s-a uitat în interiorul acestuia şi l-a mirosit.

În continuare, presupusul poliţist a început să-i adreseze întrebări referitoare la şederea sa în România, cât şi la împrejurarea prezumtivă că ar fi consumator de cocaină, concomitent luându-i din portofel suma de 200 de lei şi introducând-o în buzunarul pantalonilor. În această împrejurare, persoana vătămată a realizat că interlocutorul său nu este poliţist, ocazie cu care a încercat să îşi recupereze portofelul din mâinile acestuia. Atunci, inculpatul a scos un cuţit tip briceag, pe care l-a desfăcut şi l-a îndreptat în direcţia acestuia și a fugit.

Cadâr Mustafa a procedat în același mod și în zona City Park Mall, în dosar fiind două părți vătămate.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla la apel.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.