România a pierdut dreptul de a trimite halterofili la Tokyo! Federația Română de Haltere, suspendată după ce s-au raportat patru cazuri de dopaj în ultimele 12 luni

0
35

Federația Română de Haltere a fost suspendată pe timp de un an după ce s-au raportat patru cazuri de dopaj în ultimele 12 luni. Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian sunt cei patru sportivi români găsiți dopați. Federația Internațională de Haltere (IWF) a punctat pe site-ul său că România este suspendată după încălcările repetate ale regulilor antidoping (ADRV).

Agenția Internațională de Testare (ITA) a anunțat că a încheiat procesul de verificare a halterofililor Gabriel Sâncrăian și Răzvan Martin. Sâncrăian obținuse medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, dar în urma reanalizării probelor de urină, a fost descoperit pozitiv cu testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA. Ca urmare, medalia i-a fost retrasă, iar sportivul a primit o suspendare de 8 ani.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Și lui i-a fost retrasă medalia după ce s-a descoperit că a folosit steroizi anabolizanți.

Este regretabil că vedem în continuare încălcări ale regulilor antidoping în rândul halterofililor. Dar faptul că-i prindem pe cei care trișează este, de asemenea, o dovadă clară impactului pe care-l au eforturile noastre de a-i proteja pe sportivii curați. Aș vrea să mulțumesc partenerilor noștri de la ITA pentru munca excelentă pe care o fac în continuare în numele Federației Internaționale de Haltere și a halterofililor curați de pretutindeni“, a spus președintele IWF, Michael Irani.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.