Ce documente trebuie să aveți asupra voastră când vă vaccinați. La Constanța a început vaccinarea și cu Moderna

2
3568

În cursul zilei de luni, 8 februarie a.c., în județul Constanța a devenit funcțional cel mai mare centru de vaccinare anti-COVID-19 amenajat la Pavilionul Expozițional din municipiu reședință de județ.

”În momentul de față avem deschise șase fluxuri de vaccinare, cele pe care le-am transferat de la Spitalul Modular. Putem deschide până la 10 fluxuri în spațiul acesta care a fost amenajat, iar după aceea dacă dublăm asistenții vaccinatori pe fiecare casetă, ajungem la 20 de oamenii vaccinați în același timp și având în vedere că mai avem o suprafață în oglindă cu cea deschisă astăzi putem ajunge la un maximum de 40 de persoane vaccinate simultan. Este posibil să primim aici la Pavilionul Expozițional și cadrele didactice pe trei fluxuri și populația generală pe două fluxuri, dar e în funcție de Ministerul Sănătății pentru că în momentul în care se deschid fluxurile trebuie asigurate cu vaccin”, a precizat George Măndilă, coordonatorul centrelor de vaccinare din Constanța şi consilier personal al primarului Vergil Chiţac.

Etapa a II-a a campaniei de vaccinare este în plin proces, administrându-se și rapelul.

Pe buzele constănțenilor apar mai multe întrebări, ca de exemplu: la rapel se administrează administrează același vaccin cu care a fost administrată prima doză, respectiv, Pfitzer-BioTech, Moderna?

Potrivit reprezentanțiilor Direcției de Sănătate Publică Constanța (DSP) la rapel se va administra același vaccin cu care s-au vaccinat cei ce s-au înscris pe platforma de înscriere pentru vaccinare anti-COVID-19.

”La rapel se va administra același vaccin, anume Pfitzer, sau Moderna pentru că în județul nostru se vaccinează și cu Moderna, iar până acum s-au administrat în jur de 1.500 de doze administrate”, spun reprezentanții DSP Constanța.

Referitor la documentele cu care cei programați se vor prezenta în centrele de vaccinare, în cazul rapelului ori primei doze de vaccin, reprezentanții DSP Constanța spun că datele lor, precum și vaccinul care le-a fost administrat apare în sistem, dar pot avea asupra lor și foaia care constată vaccinul ce le-a fost administrat și neapărat să aibă asupra lor buletinul de identitate.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

2 COMENTARII

  1. Dacă te-ai programat pe platformă trebuie să scrie unde faci și rapelul dacă nu dă un telefon la DSP, sau la Nr de telefon pentru vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.