Bourceanu: “Nu pot să nu remarc domnule ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, INDIFERENȚA cu care îi tratați pe toți locuitorii județului Constanța”

0
179

Senatorul constănțean Septimiu Bourceanu susține că a fost tratat cu dispreț și indiferență de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De același tratament pare să aibă parte și toți locuitorii județului Constanța.

“Nu pot să nu remarc domnule ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, indiferența cu care îi tratați pe toți locuitorii județului Constanța după ce nu ați onorat întâlnirea de astăzi de la Grupul Parlamentar P.N.L. de la Senatul României. Dacă astăzi m-ați tratat pe mine, senator al României, cu dispreț și indiferență înseamnă că mâine va veni rândul unui alt român sau unui alt județ să primească o porție din aroganța de care dați dovadă. Iar acest lucru nu este permis unui ministru din Guvernul României, unui ministru creditat de români să rezolve problemele sistemului sanitar nu să le îngroape prin aroganță și nepăsare. Atitudinea dumneavoastră nu face decât să demonstreze că nu aveți capacitatea să identificați soluții sau, mai grav, un milion de români vă sunt indiferenți”, susține senatorul constănțean Septimiu Bourceanu.

Reamintim faptul că Bourceanu la invitat pe ministrul Sănătății la Comisia de Sănătate din Senatul României să clarifice pentru că a uitat de Constanța atunci când a enumerat orașele în care spunea că se vor construi spitale noi: “Infrastructura sanitară din Constanța are nevoie de sprijin urgent iar un nou spital trebuie construit luându-se în calcul o serie de caracteristici unice ale județului. Argumentele sunt multiple și solide și ar trebui să pună județul Constanța în topul priorităților Ministerului Sănătății atunci când vine vorba despre construcția de spitale. Cel mai mare port de la Marea Neagră, cea mai mare capacitate de cazare din România pe litoralul românesc, sute de mii de turiști in fiecare sezon estival, Centrala Nucleară de la Cernavodă, rafinăria Petromidia, baza americană de la Mihail Kogălniceanu, cetățenii județului Tulcea care se adresează în totalitate sistemului sanitar din Constanța sunt doar câteva dintre motivele pentru care județul Constanța are nevoie de un spital construit de la zero. Și când spun de la zero mă refer că nu se desființează niciun spital, ci înființăm un nou spital și astfel creștem infrastructura spitalicească din Dobrogea. Așa cum am spus de nenumărate ori este necesar să modificăm planul național de paturi pentru a construi alte spitale noi. La Constanța, de exemplu, mai avem urgent nevoie în plus de 2.500 de paturi în planul național de paturi. În concluzie, domnule ministru, sunt aproape un milion de oameni din județele Constanța și Tulcea care depind de construcția unui spital în județul Constanța și, în numele lor, vă invit și vă aștept la Comisia de Sănătate din Senatul României să clarificăm această situație și să oferim acestor cetățeni ai României certitudinea că sănătatea lor va fi bine îngrijită într-un spital nou și modern“.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.