Restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic ar putea începe la vară

0
138

Consiliul Județean Constanța a obținut marți certificatul de urbanism pentru organizarea de șantier necesară executării lucrărilor de restaurare, conservare, amenajare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic. Proiectul finanțat din fonduri europene are o valoare de peste 14 milioane de lei.

Consiliul Județean Constanța a mai făcut un pas pentru începerea restaurării Edificiului Roman cu Mozaic. Primăria a eliberat marți, 9 februarie a.c., certificatul de urbanism pentru organizarea de șantier necesară executării lucrărilor.

Iar în curând va demara o nouă licitație pentru achiziția serviciilor de verificare proiect tehnic aferent lucrărilor la obiectivul de investiții. Reamintim că aceasta ar fi a treia încercare a administrației județene de a găsi un verificator pentru documentația tehnico-economică a proiectului. Cel mai probabil s-a găsit o rezolvare, în urma unei noi consultări de piață majorându-se valoarea totală estimată a serviciilor de control, de la 7.500 la aproximativ 35.000 de lei. Acesta ar fi fost motivul pentru care nicio firmă nu s-a arătat interesată de a depune o ofertă pentru procedura de achiziție a verificării documentelor. Societatea comercială care va primi contractul va trebui să controleze toate documentele și soluțiile tehnice propuse din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate și siguranță, și conformitatea acestora cu legislația, standardele și reglementările tehnice în vigoare.

Potrivit vicepreședintelui C.J.C., Petre Enciu, lucrările de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic ar putea începe la vară. Firma Giano Restauri din Roma din Italia este în grafic și va finaliza proiectul tehnic în luna mai a.c., inclusiv va obține toate avizele și autorizațiile necesare, pentru ca apoi să poată deschide șantierul.

„Proiectul tehnic nu este gata, dar firma are termen până în luna mai a.c. să îl finalizeze. Deocamdată este în grafic, nu curge nicio penalitate, își respectă contractul. Trebuie să ne predea proiectul tehnic cu tot cu avizele necesare și cred că în vară vor demara lucrările de restaurare“, ne-a declarat Petre Enciu.

Contractul de prestări servicii de proiectare (Proiect Tehnic+Detalii de Execuție), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări a fost atribuit firmei Giano Restauri din Roma (Italia) pentru 9.869.677,04 lei. Societatea este liderul asocierii în care sunt implicate și AEG Tehnology S.R.L. și Biroul Individual de Arhitectură Brehui C. Mihaela. 

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.