GALERIE FOTO. O clădire cu risc seismic, situată în faţa Muzeului de Artă, va fi reabilitată

1
203

Primăria Municipiului Constanța a emis, marți, 9 februarie a.c., Certificatul de Urbanism ce are în vedere consolidarea, reabilitarea și modernizarea unui imobil cu risc seismic ridicat al urbei.

Este vorba despre clădirea situată pe bulevardul Tomis, numărul 61, cu regim de înălțime S+P+3 etaje + pod circulabil. Se vor efectua lucrări de urgență asupra imobilului care arată într-o stare deplorabilă, fiind un adevărat pericol pentru cei ce tranzitează zona.

Clădirea este situată vis-a-vis de Muzeul de Artă din Constanța.

Referitor la clădirile cu risc seismic din municipiul Constanța, autoritățile locale s-au întrunit la începutul acestui an în cadrul unei ședințe ale Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente şi construcţiile vulnerabile care prezintă pericol public.

Comisia cu pricina îşi propune identificarea celor mai bune instrumente şi soluţii pentru punerea în siguranţă a patrimoniului natural şi construit de pe teritoriul municipiului Constanţa pentru protejarea cetăţenilor, creşterea calităţii vieţii şi pentru prevenirea, gestionarea şi reducerea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă specifice, respectiv seism, alunecări de teren, eşecul reţelelor de utilităţi publice:   

„Era absolut necesar ca la nivelul Primăriei să existe o astfel de comisie. Trebuie să avem toate detaliile bine stabilite. Nu vrem ca următorul cutremur mare să  se transforme într-o catastrofă pentru că nu ne-am pregătit. Noi trebuie să acţionăm primii. Să identificăm clădirile, să le consolidăm pe cele care se află în patrimoniul municipalităţii, să îi notificăm pe proprietari de obligaţiile ce le revin şi să îi sprijinim cât de mult putem”, a spus preşedintele Comisiei pentru reducere a riscului seismic, viceprimarul Ionuţ Rusu.  

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Rugăm primăria să viziteze și blocul T1 strada Bravilor 6 unde locatarii stau de 15 ani fără căldură și apă caldă pentru răii platnici,blocul sta să cada cu subsolul fisurat de la inundatie.Blocul este invadat de boschetari care caută prin gunoaie și aduc laturi pe scara.Are un aspect care nu se potrivește cu un oraș frumos cum e Constanța.Nu are președinte și cerem ajutor primariei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.