România trimite ajutoare în Libia. Arafat: “E una din cele mai mari catastrofe mondiale”

0
90
sursa foto: DSU

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, sâmbătă dimineaţă, de pe Baza 90 Transport Aerian “Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Benghazi, Libia.

Aeronava transportă prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite către această ţară afectată de inundaţii catastrofale. Ministerul Apărării Naţionale a comunicat că Forţele Aeriene vor trimite șase aeronave în Libia, care vor transporta 55 de tone de bunuri, constând în produse alimentare şi articole pentru adăpostire. Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă 32/2023. 

Având în vedere dezastrul natural cauzat de furtuna mediteraneeană ”Daniel”, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în data de 15 septembrie 2023, a decis trimiterea de ajutoare constând în alimente neperisabile, apă minerală şi plată, 200 de corturi, 800 de saci de dormit, dar şi paturi, saltele, pături, cearşafuri, perne şi feţe de perne, scrie digi24.ro

“În Libia situația e extrem de gravă, ieri cifrele arătau 11.000 de decedați, peste 12.000 de dispăruți. S-au rupt două baraje care au dus la această catastrofă majoră. Cu acest număr mare de decedați și persoane dispărute care probabil ulterior vor fi declarate decedate, este o situație fără precedent. Este una din cele mai mari catastrofe mondiale care s-au întâmplat în ultima perioadă.

Vor mai fi și alte ajutoare, depinde ce aeronave folosim. În acest moment, primele șase avioane vor pleca de la Ministerul Apărării și vor duce o parte importantă din cantitatea care e donată”, a declarat Raed Arafat.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.