Românii și-au pierdut încrederea până și în asigurările de locuințe

0
158

Atât lipsa banilor cât și lipsa de încredere în sistem îi face pe români să nu-și incheie polițele de asigurare a locuințelor. Un numar de 3.231 de persoane au participat la sondajul realizat de Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor. Aceștia au fost întrebați care este motivul pentru care nu au încheiat decât o poliță obligatorie de locuință, nu și o poliță facultativă. 49% dintre românii chestionați au declarat că nu au un buget suficient, iar cei care nu au încheiat deloc o asigurare de locuință,  majoritatea fiind 67%, comunică același lucru, că nu sunt bani.

8% dintre respondenți care nu au încheiat deloc o asigurare de locuința remarcă motivul suprem că fiind lipsa de încredere în sistem, iar 3% nu consideră că le-ar fi utilă polița de asigurare. 64% dintre participanții la sondaj comunica faptul că aceștia examinează cu grijă polița de asigurare a locuinței pentru a examina riscurile care sunt acoperite și riscurile care sunt excluse, conform stiripesurse.ro.

Restul persoanelor chestionate nu fac acest lucru fie pentru că nu pot modifica nimic (27%), fie pentru că aceștia nu se consideră interesați de acest aspect (9%). Conform specialiștilor, o asigurare obligatorie pentru o locuință costă cel mult 8,33 lei pe lună.

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.