Romgaz și Nuclearelectrica, scutite de la distribuirea a 90% din profit

0
356
Nuclearelectrica. FOTO Alexandra VASILE

Guvernul nu va solicita Romgaz şi Nuclearelectrica să distribuie sub formă de dividende 90% din profitul pe anul trecut, sus’ine ministrul energiei Virgil Popescu. “După o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor, am convenit să acordăm o derogare acestor două companii“, a spus ministrul.

Reamintim că Executivul a adoptat, recent, un memorandum confidențial prin care obligă toate companiile de stat valoroase să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor, pentru a-l transforma în dividende.

Întrebat despre acest memorandum, premierul Florin Cîțu a spus că nu vede nimic “anormal” să ia banii de la companiile de stat ca să acopere găurile din buget susținând că acestea nu aveau planuri de investiții, iar banii se duceau pe bonusuri ale șefilor și excursii.

Romgaz este în discuţii cu Exxon pentru a cumpăra participaţia companiei americane într-un proiect de gaze offshore din Marea Neagră, în timp ce singurul producător de energie nucleară din România trebuie să modernizeze un reactor şi să construiască alte două noi.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.