Sentință: 18 ani de închisoare pentru că a bătut cu bestialitate un paznic până l-a omorât, apoi l-a abandonat pe un trotuar din Cernavodă

0
1456
Cercetare la fața locului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Autorul unui omor comis cu sânge rece, a fost condamnat la ani grei de închisoare. Este vorba despre un bărbat care l-a sechestrat pe un bătrân de 61 de ani, l-a bătut cu pumnii și cu picioarele, după care l-a băgat în portbagajul unei mașini și l-a abandonat pe o stradă din Cernavodă, în zona spitalului.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 5 septembrie 2019, Dănuț Petrea l-a sechestrat pe paznicul unei parcări de TIR-uri din Medgidia, pe care l-a constrâns prin amenințări și acte de violență, să intre în portbagajul unui autovehicul cu care l-a transportat în afara localității.

L-au bătut până l-au omorât, apoi l-au abandonat

Dănuț Petrea, de față  cu un alt individ care îl însoțea, Adrian Luca, l-a bătut cu pumnii și cu picioarele pe bărbatul de 61 de ani, provocându-I mai multe fracturi și leziuni destul de grave. Mai departe, cei doi au transportat victima în Cernavodă, unde au abandonat-o în zona spitalului, după care au dispărut. Din cauza leziunilor provocate, bărbatul a decedat acolo, pe trotuarul unde a fost lăsat și unde a fost găsit, mai târziu, de medicul de gardă al spitalului, care a anunțat autoritățile.

În urma audierilor, anchetatorii au stabilit că Dănuț Petrea a vrut să-I aplice o corecție paznicului, întrucât îl suspecta că i-ar fi furat acumulatorul TIR-ului parcat în zona păzită de acesta.

Condamnarea

Pentru aceste fapte, Tribunalul Constanța l-a condamnat, pe data de 3 iunie, pe Dănuț Petrea la o pedeapsă de 19 ani și 8 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de omor și lispire de libertate. În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea inculpat, Adrian Luca, acesta a fost condamnat la 11 ani și 4 luni de detenție, pentru complicitate la omor și lispire de libertate.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.