Romii din Mircea Vodă aşteaptă de 11 ani să li se construiască locuinţe

0
928

Autoritățile locale din Mircea Vodă se chinuie de ceva ani să ridice câteva apartamente sociale pentru a veni în sprijinul comunității de romi. Doar că nu prea au avut noroc, deoarece firma care a câștigat prima licitație pentru construirea acestor imobile a dat faliment, iar lucrările au fost abandonate. Acum licitația s-a reluat din nou, însă potrivit primarului, nici o firmă nu dorește să preia lucrarea pentru că termenul de finalizare este prea scurt.

Contractul are ca scop: lucrări rest de executat inclusiv întocmire certificat energetic și întocmire, verificare și avizare dosare energie electrică pentru obiectivul de investitie “Locuinte sociale pentru comunitățile de romi, judetul Constanța, comuna Mircea Vodă” totalizând 28 de unități locative. Valoarea totală a contractului este de 4.027.193.33 lei, iar termenul de realizare a lucrarilor este de maxim 12 luni.

Potrivit lui George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă, termenul de finalizare este unul destul de scurt, având în vedere că până acum au fost turnate doar fundațiile, iar la un imobil au fost ridicați și câțiva stâlpi de susținere.

Noi am pus terenul la dispoziția ANL București pentru că ei organizează licitația, iar beneficiar la final suntem noi, comuna Mircea Vodă. Terenurile sunt predate din 2009 și undeva prin 2017 s-a făcut prima licitație unde a câștigat o firmă italiană cu 30% din valoarea ofertată a proiectului initial și nu a reușit să ducă proiectul până la final. Între timp au dat faliment. Nu s-au turnat decât fundațiile și la 10 dintre ele sunt si câteva ziduri. De aceea în SEAP a apărut cu rest de lucrări și este a doua sau a treia oară de când s-au actualizat prețurile și a fost scos contractul la licitație. Nu se bagă nimeni pentru că termenul este foarte scurt. Nu prea este forță de muncă și atunci nu se înghesuie lumea, poate de data aceasta avem noroc. Și oamenii sunt dezamăgiți și noi suntem, pentru că noi nu avem nici o putere”, a precizat primarul comunei Mircea Vodă.

Locațiile unde urmează să se construiască noile locuințe sunt: două la Mircea Vodă și una în satul Nou, pe strada Atelierului. Pentru cei interesați de această licitație, data limită pentru depunerea ofertelor este 29.07.2020.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.