Două cartiere rezidenţiale noi la Constanţa: iată unde se construiesc; constănţenii sunt invitaţi să îşi spună părerea

0
2770

Cartierele rezindențiale sunt în trendul ultimilor ani: toată lumea vrea să locuiască în cartiere noi, moderne, care beneficiază de anumite facilități în incinta lor cum ar fi grădinițe, școli, biserici, magazine ș.a. Și la Constanța aceste ansambluri rezidențiale au luat amploare în ultimii ani, iar investitorii din domeniul imobiliar vin cu noi planuri și propuneri. Constănțenii sunt și ei invitați să își dea cu părerea despre aceste noi costrucții, să vină cu sugestii sau cu observații.

Două ansambluri rezidențiale se vor ridica la periferia Constanței, unul în apropiere de cartierul Tomis Plus și unul pe DN3 la ieșirea înspre Valu lui Traian. Cartierul de la Tomis Plus este gândit de omul de afaceri Ion Maticiuc și alți doi investitori care își propun să ridice mai multe blocuri cu parcuri și spații verzi.

Pe partea cealaltă, la ieșirea din municipiul Constanța către Valul lui Traian au început lucrările la un ansamblu rezidențial de mari dimensiuni, denumit Novopolis. În prima fază se vor construi blocurile de lângă bulevard. Acestea vor avea parter comun și parcare pe terasa parterului. În total spațiile comerciale vor avea 4.500 mp, iar între blocuri si bulevard se va amenaja un parc în suprafață de 17.000 mp.

Totodată, și pe strada Oborului nr.41 este prevăzută construirea unor noi blocuri, unele P+8E, P+6E și P+4E, iar cei care vor să ridice imobilele sunt cei de la S.C Simpione SRL. Publicul este invitat să trasmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a acestor planuri urbanistice în perioada 8-13 iulie.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.